Közlemény

2023.01.18. 15:46

Mégsem lesz rendőrőrs a Dobó téren az egri DK értesülése szerint

Arra kérik az önkormányzatot, hogy vizsgálják meg, van-e elég forrás.

Sz. M. L.

Az egri Dobó tér

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Mint arról tegnap kaptunk hírt, mégsem lesz a Dobó téren rendőrőrs – írta szerdai közleményében a Demokratikus Koalíció (DK) egri szervezete. 

–  Demokratikus Koalíció választókerületi szervezete szerint akkor, amikor a hibás orbáni politikának köszönhetően az infláció soha nem látott mértékben vágtat, a bérek és a nyugdíjak reálértéke meg sem közelíti a drágulásét, és a küszöbön álló gazdasági válság miatt munkahelyek fognak megszűnni, a biztonság és rend fenntartása minden itt élőnek és a városban dolgozónak elemi érdeke – hangsúlyozták közleményükben.

Mint írták, több rendőrőrsre, több térfigyelőkamerára van szükség a város azon részein, ahol rendbontások és bűncselekmények szoktak előfordulni. Hozzátették, ezek ugyanis minden bizonnyal növekedni fognak a következő időszakban a kormányzati intézkedéseknek köszönhetően.

– Egerben az elmúlt időszakban, ahogy arról olvashattunk is az egyes hírportálokon, megugrott az erőszakos bűncselekmények száma. Éppen ezért nem elvonásokra, hanem a rendőrség támogatására van szükség. Sajnálatos módon a Fidesz egyáltalán nem áll a rendvédelmi dolgozók mellett, hiszen a megyei és a városi kapitányságok folyamatos kapacitáshiánnyal küzdenek, és a múltheti sajnálatos újbudai eset szintén megmutatta, hogy nem rendelkeznek kellő felszereltséggel sem a rend őrei. Ezért aztán a Demokratikus Koalíció arra kéri Eger város polgármesterét, alpolgármestereit és önkormányzati képviselőit, hogy vizsgálják meg a rendelkezésre álló forrásokat, és csoportosítsanak át abból a közbiztonság megerősítésére. Arra is nyitottak vagyunk, hogy szakmai és politikai szereplőkkel egyeztetve közösen tekintsük át, milyen stratégiára lenne szükség Eger biztonságosabbá tétele érdekében – írták a közleményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában