TOP Plusz

2023.01.08. 14:31

Minibölcsődére kaptak támogatást Pélyen és Tarnazsadányban is

Több száz millió forintot nyertek a települések.

M. H.

Kömlőn letették a bölcsőde alapkövét, hamarosan elkészül, most pedig újabb településen örülhetnek hasonlónak

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Nemrég kihirdették, hogy mely települések nyertek Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Pluszban. Pélyt három pozitív döntés érinti. Minibölcsőde kialakítására a döntésnek köszönhetően 170 millió forintot költhetnek el. A pályázat közvetlen célja egy új, egycsoportos, nyolc férőhelyes létesítmény megteremtése.

– A község megújulása, szépülése érdekében egy újabb pályázatunk lett eredményes 250 millió forint támogatás elnyerésével. Mindenkit melegséggel töltött el a központi kisiskola valamikori épületének a léte, hiszen nagyon sok emlék fűződik az ingatlanhoz, az itt élő és az elszármazott pélyiek szívéhez. A régi kisiskola helyére egy új könyvtár és közösségi tér kerül, amelyek hiányát jó pár éve érzékelhetjük településünkön. Az épület új színfoltja lesz falunknak, ezen a helyen kisebb rendezvényeket, házasságkötéseket lehet majd megtartani kulturált és szép körülmények között. A most ott lévő üres tér végre ismét funkciót kap, így egységesebbé válik a falu központja. A templom környéke is szebb és látványosabb lesz az itt élőknek és a falunkba érkező látogatóknak – osztotta meg gondolatait Bakondi Péter polgármester.

A támogatási összegek jóváhagyása nyomán Nemcsak Pély, hanem Tarnazsadány is örülhet annak, hogy minibölcsődét hozhatnak létre. A projektben, amelyre 170 millió forint jut, megvalósulna a helyi igények szerint egy csoportszobás minibölcsőde, földszintes kialakítással.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában