Már-már ökováros

2023.01.07. 08:10

Mirkóczki Ádám azt mondja, 19 ezer egri vett kedvezményes bérletet 2022-ben

Arról nincs nyilvános adat, mennyien használták.

Sz. M. L.

Régebbi típusú Ikarus helyijáratú autóbusz Egerben (Archív fotó)

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A tavaly összesen közel 19 ezer egri lakos vásárolta meg az 1000 forintos éves bérletet, adta hírül Mirkóczki Ádám polgármester a közösségi oldalán.
 

Annak ellenére, hogy a közgyűlés több tagja megszüntetné, megmarad a bérlet, 2023-ban is kedvezményesen vehetik igénybe a tömegközlekedést, közölte.

Ahogy arról már írtunk, több képviselő is azt kifogásolta korábban, hogy azt nem tudni mennyien használják ki a bérletet, s nem lett látványosan kevesebb az autósok száma. Így pedig kétséges, hogy megéri-e, azaz ami a valóban buszozó helyieknek könnyebbség, az nem óriási anyagi teher-e az önkormányzatnak. Ugyanis a korábban is több mint félmilliárd forintot költött erre Eger. Mint feltételezték, a tavalyi veszteségnél jóval többet, hiszen mint ismert, idén ezer forintért kapták az egriek a buszbérletet. Ahogyan arra a képviselők rámutattak, idén már a rendszeresen buszozó, állandó lakhelyű egri polgárok éves vagy havi bérletének ára hiányozni fog a bevételek közül, hiszen ők idén vélhetően kedvezményesen vették meg azokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában