Közlekedés

2023.01.14. 15:05

Most szavazhat róla, mi a véleménye az egri parkolási rendszerről

Drágább is lett egyébként.

Sz. M. L.

Parkolás a Gólya utcában

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Egy reggel a hármas övezetben az óránál várakozva az előttünk álló pár éppen elégedetlenségének adott hangot. Januártól életbe léptek ugyanis Egerben az új árak a közterületi parkolóhelyeken. Az árváltozás mellett ugyanakkor némi átszervezésre is sor került, több utcát másik zónába soroltak. A fiatalok szerint alig maradt valami a legolcsóbb, hármas körzetben.

Mint ahogy arról már beszámoltunk korábbi cikkünkben, a képviselők egyébként hosszasan vitáztak a parkoló-kérdésen tavaly októberben. Előterjesztették, visszavonták végül mégis tárgyalták, majd megszavazta a közgyűlés az egri parkolódíjak emelését. Az egyes övezet óradíja 480 forintba, a kettes 360 forintba míg a hármas 320 forintba kerül. Jelenleg az első övezetben egy óra 360 forint, a másodikban 280, míg a harmadikban 200 forint egy óra.  

A bérletek is a korábban ismertetett módon drágulnának, az első övezetben a havi bérlet 10 ezer 80 forintról 13 ezer 500 forintra növekedne, a másodikban 4 ezer 320 forintról 7 ezer 200 forintra, a harmadikban ezerhatszázról drasztikus növekedéssel 4 ezer 800 forintra. Az éves bérletek tekintetében ez 105 ezer 840 forintról 141 ezer 750 forintra változna, illetve 45 ezer 100 forintról 75 ezer 600 forintra, a hármas övezetben pedig 16 ezer forintról 50 ezer négyszázra. Az említett legolcsóbb körzetben már csak a Csiky Sándor utca egy szakasza, a Dr. Nagy János utca, a Rózsa Károly utca, a Törvényház utca található.

Tetszik az új egri parkolási rendszer?

Ha véleménye van a fentiekről, gyakran lát pofátlanul parkoló sofőröket, vagy éppen olyan helyen él, ahol az autósok a lakók elől foglalják el az ingyenes parkolási lehetőséget, mert máshol nem tálalnak helyet, akkor írja meg nekünk történetét a [email protected] címre.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában