Érthetetlen

2023.01.09. 13:23

Nem szilveszteri tréfa: petárdákat dobálnak az udvarokra és az erkélyekre Heréden

A jelzett esetek nem szilveszterkor, hanem az utóbbi napokban fordultak elő, ráadásul nem is egyetlen alkalommal.

T. O.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Heréden fura esetről számoltak be a település közösségi oldalán. Mint írták, az elmúlt napokban több lakos is észlelte, hogy egy arra haladó gépjárműből petárdákat dobálnak házaik udvarára és az erkélyekre. Nem szilveszteri „jópofaságról” van szó – noha az óévbúcsúztatás alkalmával korlátozott mértékben engedélyezett pirotechnikai eszközöknek akkor sem az érintett magánházakat kellene veszélyeztetniük –, hanem tudatos kihágásról, hiszen a jelzett esetek az utóbbi napokban fordultak elő, ráadásul nem is egyetlen alkalommal.

Az önkormányzat illetékesei már felvették a kapcsolatot s a polgárőrséggel, és a rendőrséget is értesítik. Az elkövetők feltehetően mielőbb felelősségre vonhatók, hiszen a gépjármű, amely a környéken járt az incidensek idején, könnyen azonosítható és a rendszáma is megvan – áll a község közösségi oldalán olvasható beszámolóban. A helyiek feltételezései szerint nem a faluban élőkről lehet szó, mivel ugyanitt kifejezik abbeli reményüket is, hogy az illetők mielőbb „elhúznak” lakóhelyükről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában