Szó szerint

2023.01.20. 14:01

Nyomorultnak nevezett két képviselőt az egri polgármester

A képviselő azt mondja, a jogi helyzet véleményes, mert ugyan kiemelt kormányzati beruházás, de amíg nyomvonal nincs, addig a közgyűlés szabadon dönthet a rendezési tervről.

Sz. M. L.

Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Ez a két nyomorult: a momentumos Keresztes és a fideszes Oroján – olvasható Mirkóczki Ádám hivatalos közösségi oldalán abban a posztban, melyben a kormányhivatal törvényességi felhívására is reagált.

Mint megírtuk, törvényességi felhívással élt a Heves Vármegyei Kormányhivatal az egri közgyűlés az elkerülő úttal kapcsolatban hozott - 507/2022. (XI.24.) számú határozatával kapcsolatban. A polgármesteri hivatal kérdésünkre is kifejtette az üggyel kapcsolatban, hogy Oroján Sándornak (Fidesz-KDNP), Keresztes Zoltánnak (Momentum) le kellene mondania önkormányzati biztosi pozíciójáról.

– Nekem az a legfontosabb, hogy az egriek érdekét képviseljem az elkerülő út ügyében is. Mindannyian azt szeretnénk, hogy az elkerülő út ne tegye tönkre egy egész városrész életét, ne zúzza porrá több ezer ember élete munkáját. Senki nem szeretne most a helyükben lenni, hiszen a kertjük végébe terveznek egy forgalmas főutat, amin több ezer kamion közlekedne naponta – reagált a fentiekre Oroján Sándor önkormányzati frakcióvezető.

– A külső nyomvonal mindenkinek elfogadható, mi csak azt szeretnénk, hogy arra vezessen az elkerülő út. A jogi helyzet véleményes, mert ugyan kiemelt kormányzati beruházás az elkerülő út 2018. óta, de amíg nyomvonal nincs, addig a közgyűlés szabadon dönthet a rendezési tervről. Ezért igyekszünk minden erőnkkel küzdeni, és ezt fogjuk tenni a jövőben is. Remélem, legalább azt engedni fogja a jogi környezet, hogy amíg nincs fix nyomvonal, addig népszavazással lehessen dönteni a kérdésben. Ez az út Egerben épül, elsősorban az egrieknek épül, hagyni kellene, hogy a lakosság döntsön, ha már a választott képviselőket erővel lenyomják – hangsúlyozta a frakcióvezető.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában