Projektzáró

2023.01.31. 11:43

Sétányok és tanösvények: Lőrinciben átadták az utóbbi évek egyik legnagyobb környékbeli beruházását

Lőrinciben hétfőn megtartották a záró rendezvényét a környék utóbbi évekbeli egyik legnagyobb beruházásának, a Zöldellő Városunk projekt második ütemének.

T. O.

Juhász Attila Simon, Pálinkás Péter, Szabó Zsolt és Víg Zoltán a kisváros megújult főterén

Forrás: Tari Ottó/Heves Megyei Hírlap

Az eseményen jelen volt Szabó Zsolt országgyűlési képviselő, Juhász Attila Simon, a Heves Vármegyei Közgyűlés elnöke, Szalatnai Gábor, a Hatvani Járási Hivatal vezetője és Széles László plébános is. A vendégeket Vig Zoltán polgármester és Pálinkás Péter alpolgármester üdvözölte.

Szabó Zsolt elmondta: több mint 700 millió forint száz százalékos TOP-os támogatásból valósult meg a fejlesztés, aminek eredményeként megújult a kisváros főtere és a mátravidéki erőműi településrész központja. Sétányok, tanösvények, pihenőfelületek létesültek, szabadtéri színpad, pecsenyesütő, játszóterek, fitneszpályák és multifunkcionális sportpálya épültek. Lett továbbá elektromos gépjármű-töltő állomás, kicserélték a világítótesteket, utcabútorokat helyeztek ki, s megnyithatott a piac is.

– Lőrinci polgárai évtizedek múltán is élvezhetik majd ezen szolgáltatásokat, és elmondhatják, hogy jó itt élni. Kívánom, hogy a jövőben tovább fejlődjön a településük, amihez minden tőlem telhető segítséget megadok. Mi építünk, nem pedig rombolunk – fogalmazott az országgyűlési képviselő.

Víg Zoltán emlékeztetett, hogy amikor 1992-ben településük megkapta a városi rangot, a körülmények valójában még falusiak voltak. Ez mostanra, köszönhetően az utóbbi években elnyert támogatásoknak, jelentősen megváltozott. Juhász Attila Simon úgy fogalmazott: folyamatosan figyelemmel kísérte a beruházást, amelynek átadásakor immár kijelenthető, hogy Lőrinci büszke lehet az eredményeire.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában