Lakberendezés

2023.01.29. 13:44

Színezzük újra otthonunkat - tanácsolja az andornaktályai lakberendező

Lakberendezéssel kapcsolatos rovatunkban a mindennapokban is könnyedén hasznosítható tippeket olvashatnak Ipacs Éva andornaktályai lakberendező jóvoltából. Ezúttal arról lesz szó, néhány órás munkával hogyan varázsolhatunk új hangulatot otthonunkba.

F. V. E.

Előtte és utána

Forrás: Ipacs Éva/beküldött

Előzőleg olyan lakásfelújításokról hoztam példát, ahol burkolatot szedtünk fel, csempét vertünk le, vagy elbontottuk a falakat.

A legtöbb esetben azonban erre egyáltalán nincs szükség, hiszen rengeteg más módja is létezik annak, hogy megújítsuk, felfrissítsük otthonunkat. A legegyszerűbb eljárás a festés, mellyel nagyszerű változásokat lehet elérni, ráadásul nem szükséges hozzá különleges készség sem.

Sokan teherként tekintenek erre a feladatra és leginkább a munkálatokkal együtt járó felfordulás miatt halogatják a kivitelezését. Jóllehet, ha térben és időben felosztjuk a tennivalókat, sok kellemetlenségektől megkímélhetjük magunkat. Nálam ez egy nagyon jól bevált módszer, s voltaképp az otthonunk egészét így varázsoltam újjá.

Legutóbb a fürdőszobánkat frissítettem fel, s ez mindössze pár órás elfoglaltságot jelentett. Az ide megálmodott kékesszürke színt maradék festékekből kevertem ki. Bár a teljes falfelütetet nem színeztem be, mégis egy teljesen más hangulatú helyiséget kaptam, igaz, ebben a kiegészítőknek – a színes szőnyegnek, a polcnak és a festményeknek – is nagy szerepe van.

A színek, tónusok, minták kiválasztásához nem árt lakberendező tanácsát kikérni, mert ha nem vagyunk elég körültekintőek, könnyen az áhított változással ellentétes hatást érhetünk el.

A megrendelőimet is mindig biztatom, fessenek bátran, illetve lakberendező-sorozatom ezen részének is nem titkolt célja, hogy arra ösztönözzek mindenkit, színezze újra otthonát!

Ipacs Éva, andornaktályai lakberendező

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában