Egyeztetések

2023.01.19. 16:37

Visszavonhatja az idei, lakossági adóemeléseket a gyöngyösi önkormányzat

A polgármester szerint a képviselőkkel folytatott egyeztetések arra utalnak, hogy a jövő heti ülésen elfogadja a grémium az adó tavalyi szinre csökkentését.

Sz. Sz. I.

Hiesz György jó hírt jelentett be a gyöngyösieknek

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A gyöngyösi magánszemélyek kommunális-, illetve a garázsok után fizetendő, ősszel megemelt adójának mértéke a jövő heti testületi ülésen visszaállhat a 2022-es alacsonyabb szintre, jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján Hiesz György polgármester. Mint arról portálunkon is beszámoltunk, a grémium 2023-ra a magánszemélyek kommunális adóját 10 százalékkal emelte, a garázsaik után pedig január elsejétől négyzetméterenként száz forinttal több adó terhelte a gyöngyösieket.

– Amikor ősszel az idei adóemelésről döntöttünk, akkor képviselői javaslatra született egy olyan döntés, hogy amennyiben a város a megnövekedett energiaszámlák miatt kompenzációit kap az államtól, akkor a magánembereket, a város lakóit érintő adóemeléseket eltöröljük, és az adók mértékét visszaállítjuk a 2022-es szintre. Megjött a határozat a múlt héten, hivatalos formában is megkaptunk a 380 millió forintos állami kompenzációról a dokumentumot. Ezért a kommunális adóemelést, illetve a minden garázstípusra vonatkozó emelést, ami az építményadónak egy formája, azt a jövő heti ülésén a testület vélhetően vissza fogja vonni. A végleges döntést természetesena grémium hozza majd meg, de a képviselőkkel tartott előzetes egyeztetések alapján mondhatom azt, hogy el fogjuk fogadni az őszi adóemelés visszavonását, de ez formálisan csak jövő hét csütörtökön történhet meg – fogalmazott Hiesz György.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában