Pálinkafőzés

2023.02.06. 11:41

A házi pálinkafőzés okozta a szörnyű robbanást, egy idős férfi sérült súlyosan Bükkszenterzsébeten

A községben azért szorítanak, hogy a hatvanas éveiben járó férfi felépüljön a balesetből.

B. K.

Korábban portálunk információi alapján közöltük, hogy súlyos baleset történt Bükkszenterzsébeten múlt csütörtökön, ahol a hírek szerint egy pálinkafőző robbant fel. A mentősök megerősítették az értesülést. Úgy tudjuk, mentőhelikopter is érkezett a helyszínre. 

Megkérdeztük a község polgármesterét is, mit lehet tudni a tragikus esetről. Ortó Szilárd annyit mondott portálunk érdeklődésére, hogy a hír sajnos igaz. Egy, a faluban sokak által kedvelt, köztiszteletben álló, hatvanas éveiben járó férfiről van szó, akit súlyos sérülésekkel szállítottak a kórházba. 

Az esetről közelebbit nem tud a polgármester, de őszintén reméli, hogy felépülhet a balesetből a férfi. Elmondta, a faluban természetes, hogy akinek megfelelő berendezése van, az pálinkát is főz a portáján megtermett, egyéb célra nem hasznosított gyümölcsből. Erre lehetőséget adnak a jelenlegi jogszabályok is. Bükkszenterzsébeten sajnos ebből származott a robbanásból eredő baleset. 

Hogy mi vezetett pontosan a tragédiához, egyelőre nem tudni, de annyi bizonyos, hogy ezt a tevékenységet kellő körültekintéssel kell végezni.  

A történtekről megkérdeztük a vármegyei katasztrófavédelmi hatóság illetékeseit is, de közölték, ők az esethez nem vonultak ki, nem avatkoztak be. 

(Borítóképünk illusztráció, forrás: Shutterstock.)

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában