Vetélkedés

2023.02.18. 10:20

A legjobb slammerek versenyeznek márciusban Gyöngyösön

Slam poetry versenyre várják a jelentkezőket a Mátraalján.

Sz. Sz. I.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Városi slam poetry versenyre kerül sor március 3-án Gyöngyösön a Start Műhelyben. A vállalkozó szelleműek március 2-ig jelentkezhetnek verssel, novellával vagy szlemmel. Az elkészült műveket a szervezők a [email protected] címre várják. A tárgy megnevezése 'Slam verseny' legyen, teszik hozzá a rendezők.

Gyöngyösön nagyon népszerű a műfaj, legutóbb tavaly októberben mérték össze a tudásukat a művelői. A slam poetry egy modern költészeti stílus, amely csakis szóban és leginkább élőben hatásos. Nem versfelolvasás, a szöveget fejből mondják a fellépők, színpadi elemekkel tarkítva. Mégsem színházi előadás, mert nincs előzetes forgatókönyv, bárki felmehet a színpadra. Nem rap, mert nincs alatta zene és nem szükséges a kötött ütemes lüktetés. A slam poetry az utca nyelvén szól, aktuális témákról, hétköznapi emberektől, hétköznapi embereknek. Az egyetlen szabály: a slammernek három perce van a színpadon, hogy meggyőzzön, megnevettessen, szórakoztasson, elgondolkodtasson.
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában