Gyűjtés

2023.02.16. 18:54

Adományt gyűjtenek a kerecsendi lakástűz károsultjainak

Négy kiskorú gyermek és édesanyjuk minden ingósága a tűz martalékává vált.

B. K.

A szerdai tragikus kerecsendi háztűz kárvallottjai számára indít gyűjtést a Felzárkozó Települések Program -helyi koordinátor szervezete, a Világítani fogok Egyesület - adták hírül közösségi oldalukon

– A tűzben egy édesanya és négy kisgyermeke összes ingósága, irata, gyógyszere, ruhái, háztartási eszközei és gépei mindene a lángok martalékává vált. Az anya egy kettő és hatéves kisfiút és egy négy, illetve tízéves kislányt nevel példás gondoskodással – írják a felhívásban.

Az ő javukra indítanak gyűjtést Erdélyi Emese, a Takarékbank által kezelt számlaszámán, (50462597-10013058-00000000), hogy életüket újra rendezhessék. 

Arra kérnek mindenkit, lehetőségeikhez mérten támogassák őket ebben, hiszen pillanatnyilag egy konyhában próbálják meg átvészelni ezt a nehéz időszakot.

Más módon is tudnak segíteni a családnak. Mivel a tűzben mindenük elégett, szükségük lenne:
- 110- es méretű(2 éves) fiú ruhákra, neki 24-es cipőre
- 122-es méretű(4 éves) lány ruhákra, neki 26-os cipőre
- 134-es méretű(6 éves) fiú ruhákra, neki 32-es cipőre
- 144-es méretű ( 10 éves) lány ruhákra, neki 36-os cipőre
- 5-ös pelenkára
- L/XL-es méretű női ruhákra
Akinek módjában áll, az adományokat a családnak, a védőnői szolgálatnak, vagy Elekné Román Katáékhoz a Jelenlét pontra - Zöld ház -  tudják leadni.

Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Shutterstock

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában