Jó gyakorlatok

2023.02.02. 16:28

Az agrártámogatásokról is egyeztetett az államtitkár a főispánnal Egerben

Annak érdekében is egyeztettek, hogy a Heves vármegyei gazdák minél több segítséget megkapjanak az agrártámogatások lehívásához.

M. H.

Dr. György István államtitkár Ignácz Balázs főispánnal egyeztetett

Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

Dr. György István, területi közigazgatásért felelős államtitkár járt Egerben, a megyeházán, ahol Ignácz Balázs, főispánnal egyeztessen.
– A korábbi jó gyakorlatot szeretnénk folytatni, ez most egy egyeztető körút első állomása. Heves vármegyébe jöttünk el annak érdekében, hogy találkozzunk a főispánnal, a kormányhivatal vezetésével, s több más vezetővel azért, hogy tájékoztatni tudjuk őket aktuális feladatokról, amelyeket a miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkársága összegyűjtött. A legfrissebb információkat hoztuk – részletezte.

Elmondta, az országjárásban kiválasztanak egy-egy területet vármegyénként, itt az agrárterületre összpontosítottak.
– Áttekintettük azokat a feladatokat, amelyeket a kollégák végeznek. Azt láttuk, hogy 6 ezer 200 gazdálkodó a vármegyében mintegy 5 ezer 300 egységes kérelmet nyújtott be, és 26,7 milliárd forint kifizetéshez készített elő anyagokat az agrártámogatási főosztály. Ez mind a beruházási, mind pedig a közvetlen támogatásokat érinti, mintegy 164 ezer hektárnyi területről szól Heves vármegyében – részletezte.

Ignácz Balázs hozzátette, a területi közigazgatás meghatározó feladatait végzik napi szinten.
– Az ilyen típusú egyeztető megbeszélésekre nagy szükség van. A mai értekezlet kiemelt témája az agrártámogatásokra vonatkozó feladatok voltak. Figyelembe véve, hogy ezek a feladatok milyen nagymértékben meghatározzák a vármegye agráriumának jövőképét, ezért a Heves Vármegyei Agrárkamarával együttműködési megállapodást is kötöttünk – húzta alá.

A kormányhivatal a Heves vármegyei gazdák érdekeit partnerszervezetekkel való hatékony együttműködéssel is igyekszik szolgálni. Jó példa erre a Nemzeti Agrárkamarával való közös munka, amit tavaly megállapodásban is rögzítettek. Míg 2022-ben a rendkívüli aszály kapcsán dolgoztak együtt, addig az idei év már a 2023-2027 Közös Agrárpolitika támogatási lehetőségeinek jegyében indult. Közös cél, hogy a Heves vármegyei gazdák minden segítséget megkapjanak a következő ciklusban elérhető támogatások sikeres lehívásához.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában