Emlékeztek

2023.02.16. 19:45

Az ápolókat köszöntötték a gyöngyösi kórházban

Weisz Péter főigazgató szerint a kórház ápolói méltóak Kossuth Zsuzsanna, a magyar ápolás megteremtőjének szellemiségéhez.

Sz. Sz. I.

Megemlékezés és koszorúzás az Ápolók világnapja alkalmából, Kossuth Zsuzsanna emléktáblánál a Bugát Pál Kórházban

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A magyar ápolás megteremtője, Kossuth Zsuzsanna munkássága és személyisége, valamint a jelen ápolóinak szakmaszeretete és hivatástudata között vont párhuzamot köszöntőjében Weisz Péter főigazgató a Bugát Pál Kórház csütörtöki, ápolók napi ünnepségén. A gyöngyösi kórház ápolói kollektívája a munkájával bizonyította és bizonyítja, hogy méltó az ősök szelleméhez, emelte ki a főigazgató az ünnepségen megjelent ápolókhoz intézve szavait.

– Az önök munkájában észrevehető az emberség, a szakmaszeretet, az ember, a beteg tisztelete. Mindezeket olyan körülmények között hordozzák, amikor a beteg elkeseredett, a remény, a hit veszni látszik. Hihetetlenül szép az önök hivatása, hiszen részt vállalnak az emberi élet születésében, segédkeznek a betegek gyógyulásában, és fogják a kezüket az elmúlás pillanataiban. Kalkuttai Teréz anya azt mondta: Ha nem tudsz nagy dolgot cselekedni, cselekedj sok aprót, de szeretettel – fogalmazott Weisz Péter.

Önök minden nap nagy dolgot tesznek, és nagy szeretettel. Teszik ezt azzal mentális és fizikai erővel, ami ki tudja kapcsolni a belső és külső bajokat, és meg tud újulni. Ezt évről évre bizonyítják

– Ezeket nem csak és a kórház menedzsmentje látja, ezeket a gondolatokat visszakaptam dr. Rétvári Bence miniszter-helyettestől és dr. Ternyák Csaba egri érsektől is a legutóbbi látogatásuk alkalmával. Kossuth Zsuzsanna emlékirataiban található egy feljegyzés, ami a hivatástudatról, szakmaszeretetről, precizitásról, elkötelezettségről szól. Amikor olvastam, rögtön önökre gondoltam. Mintha Kossuth Zsuzsanna a Bugát kórház ápolói kollektívájához beszélt volna. A magyar ápolás megteremtője egy beszédében azt mondta: A nőket azért teremtette az Isten, hogy letörölje a verejtéket azok homlokáról, akik belefáradtak az eddigi útjukba. Köszönetemet fejezem ki önöknek azért az elkötelezett munkáért, amit végeznek, és azért a sok-sok kitüntetésért is, amivel tiszteletet vívtak ki a kórház számára – zárta.

A köszöntő után a Bugát Pál Kórház, a Magyar Ápolási Egyesület és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara helyi szervezete koszorúikkal tisztelegtek Kossuth Zsuzsanna munkássága előtt.



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában