Várat védenének

2023.02.07. 12:20

Az egri DK szerint Nagy Tibor, a Momentum helyi szervezetének egyik alapítója egyet ért Gyurcsány Ferenc mondataival

Úgy tűnik az egri DK szerint aki nem velük van, az ellenük.

Sz. M. L.

Pénteken az új irodánál tartottak sajtótájékoztatót

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

– Nagyszerű hetet zárt Egerben a DK: hivatalosan is irodát nyitottunk, majd pár nappal később közösségünkhöz csatlakozott egy hiteles ellenzéki szereplő – tette közzé az egri Demokratikus Koalíció. Mint fogalmaztak, a Demokratikus Koalíció egri szervezete örömmel vár mindenkit, aki részt kíván venni a NER lebontásában.

– Ezért is vettük örömmel, hogy az irodaátadón képviseltették magukat a DK-hoz nem tartozó ellenzéki szereplők is. Vasárnap a választókerületi szervezetünket az a megtiszteltetés érte, hogy Nagy Tibor, a Momentum helyi szervezetének egyik alapítója és korábbi elnökségi tagja, csatlakozott hozzánk. A Fidesz 2010-es győzelme óta megalkuvást nem ismerve küzd a NER rendszerének lebontásáért, a tavalyi kampányban mindent feláldozva az utolsó pillanatig velünk volt. Mi ezt sose felejtettük el neki. Eddig nem sikerült megtalálnia azt a mozgalmat, amelyben eredményesen és tisztességesen, megalkuvásoktól mentesen tudja folytatni ezt a harcot. Biztosak vagyunk benne, hogy nálunk otthonra lel, és nem kell feladnia az elveit sem - írták portálunkhoz eljuttatott levelükben.  

- Tegnap (vasárnap) Tibor is egyetértett Gyurcsány Ferenc mondataival, amely Egerben is nagyon aktuális. Valaki vagy a Fidesszel van, vagy ellene. Nincs harmadik út, nincs „igen, de”. Aki Egerben azt mondja, hogy a város érdekében kell egyezkedni fideszes potentátokkal, vagy a sugalmazásukra nyíltan támogat elfogadhatatlan ügyeket, vagy rehabilitál régi fideszes vezetőket, akik kárt okoztak Egernek, az leengedett fegyverekkel indul a harcmezőre. Vagy ami még rosszabb, egyéni érdekek mentén kompromittálja magát, és kollaborál a rendszerrel, amely megnyomorította a hazát, a társadalmat és Egert is. És az sem fogadható el, hogy aki az ellenzéki polgárok szavazatával akar nyerni, megtagadja ennek a közösségnek a képviseletét, és kiszakítja magát belőle. Hiszen az ellenzéki városvezetőknek meg kell védeni a várat a fideszesekkel szemben, nem pedig kapitulálni előttük azt hangoztatva, hogy ez Eger érdeke. Ez a Fidesz érdeke. Ez Dobó városa, mi harcolunk – olvasható közleményükben.

Mint írták, a Demokratikus Koalíció ezután is folytatja harcát a Fidesz ellen, hiszen ez szolgálja az ellenzéki közösség érdekét.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában