Az év embere

2023.02.22. 12:19

Az Év embere-szavazás győztesének a véradás is nagyon fontos

Lakatos Márk, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Károly Róbert Campusának mesteroktatója nyerte a lapunk által évente kiírt Év embere idei szavazását.

Sz. Sz. I.

Már a szavazás kezdetétől fogva fej fej mellett haladtak az élen a végül második helyen végzett Demecs Norberttel, a Gyöngyöshöz ezer szállal kötődő túravezetővel. Lakatos Márkról már nagyon sok mindent leírtunk a vele készült tavalyi interjúban. Szó volt arról, hogy művésznek készült, ám végül a gyógynövényeknek szentelte az életét. 

A gyöngyösi campuson ő dolgozta ki a gyógy- és fűszernövény szakot, amely azóta a legnépszerűbb a felsőoktatásba jelentkezők körében Gyöngyösön. A mesteroktató a közelmúltban arról tájékoztatott, hogy egy számára rendkívül fontos dologról elfelejtett szólni az interjú készítésekor. A napokban így azt is megtudtuk róla tehát, hogy önkéntes véradó, eddig 62 alkalommal nyújtotta tű alá a karját. 

Lakatos Márk már 62-szeres véradó 
Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

– Rendkívül fontosnak tartom a társadalmi felelősségvállalásnak ezt a formáját. Abban bízom, hátha több embertársamat inspirál a véradásra ez az információ – fogalmazott Lakatos Márk. 

Az Év embere szavazáson a harmadik helyen szintén egy gyöngyösi, dr. Domán Szilvia, a MATE Károly Róbert Campusának egyetemi docense végzett. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában