Így is, úgy is

2023.02.14. 07:06

Azért is kirúghatják az egri cégvezetőt, ha nem hagyja kirúgni magát

Rendkívüli ülést tart az egri közgyűlés kedden. Újra napirenden Juhász Géza menesztése.

Sz. M. L.

Rendkívüli közgyűlésre várják a képviselőket

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Öt napirendi pontot tárgyal kedd délután rendkívüli ülésen az egri önkormányzat közgyűlése. Ezek egy részét a legutóbbi ülésen napirendre szerették volna tűzni a képviselők sürgősséggel, ám Mirkóczki Ádám polgármester úgy döntött, nem elég megalapozott az indok erre, s nem szavaztak róla.  Kovács-Csatlós Tamás (Fidesz-KDNP) képviselő előterjesztésében a Dr. Bárány István Sportuszoda üzemeltetését vitatják meg: az Eger Termál Kft. helyett a jövőben az Egri Vízilabda Klub működtetné. Oroján Sándor Fidesz-KDNP frakcióvezető ajánlása nyomán támogatás nyújtásárról is dönthetnek egy paralimpikonnak.

Az első napirendi pont lesz vélhetően a legvitásabb, ebben ugyanis dr. Csetneki Attila az egri városgondozás ügyvezetőjének Juhász Gézának ismételt visszahívására, s új ügyvezető választására tesz javaslatot. Ezt egyrészt azzal indokolja, hogy a Városgondozás Eger Kft. tevékenységével kapcsolatban 2022. évben több panasz felmerült a lakosság és a vállalkozások részéről, illetve említik a fakivágási botrányt is. Ezzel kapcsolatban a belső vizsgálat során Juhász Géza elismerte az áron aluli, szabálytalan, törvénysértő számlázást – idézi fel a Fidesz-KDNP-s képviselő az előterjesztésben. Mint olvasható, ezt követően döntött úgy a közgyűlés, majd az EVAT Zrt., hogy ügyvezető váltásra kerüljön sor, ám Juhász Géza ügyvezető az igazgatósági határozat végrehajtását, azaz saját munkaviszonya megszüntetését hátráltatta.  Tavaly decemberben nem bocsátotta szavazásra az EVAT Zrt-által indítványozott, az ügyvezető jogviszonyának felmondására vonatkozó határozati javaslatot a városgondozás taggyűlésén. 

„Ugyanezen a taggyűlésen méltatlan botrány okozva, az önkormányzat érdekeinek képviseletében eljáró tagok mobiltelefonjait elkobozta és csak ezt követően volt hajlandó megnyitni az taggyűlést. Feltételezhetően ilyen módon kívánta akadályozó magatartását leplezni” – folytatódik az indoklás. 

Dr. Csetneki Attila előterjesztésében az is szerepel, ha Juhász Géza ügyvezető nem, vagy késedelmesen hívná össze a Városgondozás Eger Kft. taggyűlését, avagy annak szabályos lefolytatását akadályozná, azaz munkaviszonyból származó lényeges kötelezettségét szándékosan vagy súlyos gondatlansággal jelentős mértékben megszegné, jogviszonyát ezen okból indokolt azonnali hatállyal, rendkívüli felmondással megszüntetni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában