Reintegráció

2023.02.04. 14:06

Börtön a városért: fogvatartottak segédkeztek az egri kórházban

Segítik a fogvatartottak reintegrációját.

M. H.

A fogvatartottak a Börtön a Városért program keretében már a 124. alkalommal tevékenykedtek

Forrás: Heves Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet

Négy férfi fogvatartott dolgozott az egri Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet elhasználódott eszközeinek a rakodásában – írja a Heves Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet honlapján. A Börtön a városért programot 2008-ban indította a Heves Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet azzal a céllal, hogy erősítse az intézet és az elítéltek közösségi szerepvállalását Egerben, segítse a fogvatartottak reintegrációját, továbbá, hogy felelősségvállalásra ösztönözze őket.

Az intézet és a kórház több éves, kiváló együttműködésének köszönhetően a fogvatartottak és a személyi állomány tagjai is számos alkalommal segítettek a kórház virágosításában, az udvarok rendezésben, vagy akár előadást tartottak a Hospice részlegén. A kórház legutóbb vállalta a büntetés-végrehajtási intézeti egészségnapon szakorvosi előadások biztosítását.

A napokban a fogvatartottak a Börtön a Városért program keretében már a 124. alkalommal tevékenykedtek. Az együttműködési megállapodásban foglaltaknak megfelelően, a kórház elhasználódott eszközeinek, matracainak a pakolásában vettek részt. A munkálatok végeztével a terület is feltakarították.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában