Együttműködés

2023.02.04. 12:56

Cikkünk nyomán: Novajra látogatott a hulladékgazdálkodási hatóság, megoldást keres a polgármester + fotók

Cikkünk is közrejátszhatott abban, hogy a novajiak közösen veszik fel a harcot a szemetelők ellen. Hihetetlen mennyi hulladékot szedtek össze!

Sz. M. L.

Portálunkon nemrégiben riportban számoltunk be arról, hogy lassan elborítja az illegálisan lerakott hulladék Ostoros és Novaj határát. Az ügynek már fejleménye is van. 

– Csütörtökön meglátogatott a Hulladékgazdálkodási Hatóság és körbejártuk azokat a területeket, ahol illegális szemét és építési törmelék lerakás történt! Novaj községi önkormányzata, a Novaji Polgárőrség, Novaji Hegyközség és az Ostoros-Novaj Egyetértés Vadásztársaság ezentúl együtt fog működni az érintett hatósági szervvel, annak érdekében, hogy visszaszorítsuk az illegális szemét és építési törmelék elhelyezést – adta hírül közösségi oldalán Demkó Gábor, Novaj polgármestere.

Hozzátette, a település környékén újabb kamerákat szerelnek fel több helyen is.

Az önkormányzat rengeteg szemete összeszedett most is Fotó: Beküldött

– Köszönöm mindenkinek a közös erőfeszítést! Az új kamerákat előre is nagyon köszönjük, azokat a hatóság is figyeli majd. Egyébként az önkormányzat összegyűjtötte a Novaj-Ostoros, illetve a Novaj-Mezőkövesd útszakasz mellett eldobált, valamint illegálisan elhelyezett hulladékot is. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. pedig elszállítja a zsákokat, amit nagyon köszönök nekik, ahogy a kollégáim segítségét is. Talán egyszer majd minden embertársunk tudatáig eljut, hogy a szemetet le is lehet adni és nem a könnyebb utat választja, semmibe nézve mások önzetlen munkáját – húzta alá a polgármester. Elmondta, hogy a zöldhulladék kezelésében saját kis ágaprító gépüket is segítségül hívják.

Az utak melletti területet tisztították meg Fotó: Beküldött

A bejárásról a Heves Vármegyei Kormányhivatalnál is érdeklődtünk, amint kérdéseinkre válasz érkezik, közzé tesszük.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában