Programsorozat

2023.02.07. 11:35

Egy úton, egy szívvel: hétfőn indul a Házasság hete Egerben, a Biblia üzenetein alapulnak a programok

A Keresztények Egerért összefogás harmadik alkalommal szervezi meg a házasság hetét megyeszékhelyünkön. A programsorozat február 13-án kezdődik és 18-ig tart.

Fekete-Vadászi Erika

Közel húsz éve Angliából indult a Házasság hetének ötlete. Számos országban elterjedt, hazánkban is egyhetes programsorozatot tartanak Valentin-nap környékén. A kezdeményezés fő célja a házasság értékeinek bemutatása és az elkötelezettség ünneplése. 

Hazánkban és Egerben is számos program kapcsolódik ehhez az alkalomhoz. Az országos jelmondat ebben az évben a „Szeretetbe kapaszkodva”, szűkebb hazánk saját mottója pedig az „Egy úton, egy szívvel”. 

A hat gyülekezetből álló Keresztények Egerért összefogás harmadik alkalommal szervezi meg a közel egy hetes programsorozatot, ami február 13-án kezdődik és 18-ig tart. Kedden sajtótájékoztatón ismertették, miről lesz szó az egyes estéken. 

– A Biblia üzenetén alapuló tartalmas programsorozatra minden egrit és környékbelit szeretettel várunk. Büszkék vagyunk rá, hogy nagy tapasztalatú előadók tartják az előadásokat. Az ország különböző részeiről érkeznek hozzánk, s vannak köztük lelkipásztorok, könyvek szerzői, gyülekezetek vezetői, és szakemberek is, akik a házassághoz kapcsolódó témákról beszélnek majd – ismertette Zentai László, a Keresztények Egerért összefogás egyik képviselője és a házasság hete szervezője, aki hozzátette, a helyszínért is nagyon hálásak. A városháza ismét megnyitja kapuit a programok előtt, hétfőtől péntekig esténként az üvegteremben várják az érdeklődőket. 

hézasság hete, sajtótájékoztató
Petz Renáta, Petz Zoltán, Abdul Ádám,  Zentai László a Házasság hete sajtótájékoztatóján
Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

– Ez sokkal több, mint egy jó rendezvényhelyszín, ami a Eger központjában van. Azt gondoljuk, fontos szellemi és lelki vonatkozása is van annak, hogy a különböző döntések helyszíne, a városháza megnyitja a kapuit előttünk, hogy egy hétig minden a házasságról és a mai kornak szóló üzenetekről szóljon – hangsúlyozta Zentai László. 

A hetet pedig egy páros vacsoraesttel zárják, ezúttal új helyszínen, a Leányka Bisztróban. A városházán tartott programok ingyenesek, mindössze a szombati vacsorának van költsége, és ahhoz regisztrálni is szükséges. 

Petz Zoltán, aki szintén szervező, ismertette: azt az értéket ünneplik ilyenkor, amit Isten a házasságba belehelyezett, azzal a hittel és meggyőződéssel, hogy a házasság egy olyan szövetség, amit Isten és az összefogás tagjai is komolyan vesznek. Mint mondta, azt is szeretnék képviseli egész héten, hogy a házasság intézménye, ha jól működik, az Isteni áldásokat hordoz. 

Petz Renáta a Keresztények Egerért tagja, és a hét szervezője ismertette a programokat. 

A nyitó est február 13-án lesz 17 óra 30 perctől lesz, a veszprémi, hatgyermekes családapa, a Vekker gyülekezet vezetője, Fóris Tamás tart előadást a kölcsönös gondoskodásról. 

Kedden 18 órakor dr. Lakatos Péter a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának dékánja, és a Szabadkeresztény Egyház püspöke Hármasfonatú házasság címmel tart előadást feleségével. 

Szerdán nem előadással, hanem a házasságról szóló pódiumbeszélgetéssel várják az érdeklődőket, fél 6-tól dr. Maszárovics Zoltán, a Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet orvosigazgatója, valamint dr. Madarász Tamás, a Miskolci Egyetem Környezetgazdálkodási Intézetének igazgatója vezetésével. 

Csütörtökön 17 óra 30-tól a házasság megújulásának forrásairól lesz szó, pénteken pedig A házasság magasabb szintje címmel tartanak előadást. 

Szombaton a vacsoraesten minden fogáshoz külön előadók lesznek, többek között fiatal házasok beszélnek saját tapasztalataikról, gyakran humoros formában, kötetlen, baráti stílusban. 

A programok és a páros vacsoraesthez szükséges regisztrációhoz szükséges információi megtalálhatók a Keresztények Egerért facebook oldalán. A hétköznapi előadások megtekinthetők és visszanézhetők lesznek online formában is, de a szervezők mindenkit várnak személyesen is. 

(Kiemelt képünk illusztráció, forrás Shutterstock.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában