Verseny

2023.02.06. 17:51

Egyetemisták és oktatók is siklottak: országos síbajnokságot tartottak a mátraszentistváni síparkban + fotók

Parasportolók és szeniorok is rajthoz álltak a hazai síterepek népszerűsítését is célzó versenyen.

Sz. Sz. I.

A gyöngyösi Szlovencsák Panka útban a győzelem felé

Forrás: Szántó György/Heves Megyei Hírlap

Hétfőn rendezték Mátraszentistvánban az alpesi sí óriás-műlesiklásban a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságot a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Testnevelés és Sport Intézete és a MATE gyöngyösi Károly Róbert Campusa közös szervezésében. Nagy Réka, a gyöngyösi campus kommunikációs munkatársa elmondta, hogy parasportolók, illetve több kategóriában szeniorok is rajthoz álltak az egyetemi hallgatók és oktatók mellett.

A MATE Testnevelés és Sport Intézete tájékoztatása szerint a megmérettetés célja az volt, hogy versenyzési lehetőséget biztosítsanak a hazai felsőoktatásban résztvevő hallgatók és oktatók számára, továbbá kedvet adjanak az alpesi sportok űzéséhez, és egyúttal a hazai síterepeket is népszerűsítsék. A bajnokság fővédnöke dr. Gyuricza Csaba, a MATE rektor volt. Nagy Réka tájékoztatása szerint előzetesen hetvenegy induló jelezte részvételi szándékát.

– A verseny programja mind a nőknek, mind a férfiaknak két futamból álló óriás-műlesiklás volt, a kvalifikációs futamokat követték a döntők. Igazolt versenyzők és a szabadidejükben sportolók egyaránt indulhattak. Bármely hazai felsőoktatási intézmény hallgatója rajthoz állhatott, de természetesen a jogosultságot a start előtt ellenőrizte a versenybizottság. A versenyen csak érvényes balesetbiztosítással lehetett indulni, melyet a rajtszám átvételekor ellenőriztünk. Bukósisak és sífék használata minden induló számára kötelező volt, de a felszerelést érintő egyéb kérdésben nem volt megkötés – foglalta össze Nagy Réka.

A parasportolók között első helyen végzett Végh Ágota, illetve Szendi János. 

A szeniorok versenyében a győztesek:

Masters V. férfi - Bánás Artúr

Masters IV. férfi - Sarkadi Nagy György

Masters III. nő - Egry Katalin

Masters III. férfi - Szerb György

Masters II. nő - Eiben Mónika

Masters II. férfi - Ballerini Giuseppe

Masters I. nő - Kratzl Anna

Masters I. férfi - Dr. Szerb András Bence

Az egyetemi férfi oktatók versenyét Vönöczky Áron Gábor (MATE) nyerte.

A hallgatók között győzött Szlovencsák Panka (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem), illetve Nagy Bence (Budapesti Corvinus Egyetem).
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában