Nyau

2023.02.11. 07:20

Folytatódik az ivartalanítási akció Egerben és környékén

A jelenlegi árakhoz képest rendkívül kedvezményesen lehet igénybe venni a macskák és kutyák gazdáinak.

Sz. M. L.

Dr. Suszták Béla, az Imperiál Állatkórház állatorvosa

Forrás: Huszár Márk/ Heves Megyei Hírlap

Fotó: f

Folytatódik az egri és környékbeli ivartalanítási akció, melynek keretében most jó néhány ezer forinttal olcsóbban műti meg az egri Imperál Állatkózház két állatorvosa azoknak a gazdiknak a házi kedvenceit, akik a Tierschutzprojekt Ungarn e.V. - Kastrationsprojekt Facebook oldalán jelentkeznek az egri önkénteseknél ivartalanítási akcióra.

Vezetőjük, Kövi Rita elmondta, a korlátlanul szaporodó gazdás macskák és a kidobott kedvencek miatt több ezres nagyságrendben lehetnek kóbor macskák a városban. Számos kolónia ismert már előttük, ezek egy részét már ivartalanították. Lassan két év alatt lassan több mint 600 – gazdás és kóbor – állatnál tartanak, most pedig újra az egri és az Eger környéki gazdiknak szeretnének segíteni, hogy olcsóbban, s ezáltal talán nagyobb kedvvel vehessék elejét a nem kívánt szaporulatnak. Jelentkezést kizárólag a Facebook oldalon, üzenetben tudnak fogadni.

Mint ahogy arról már korábban írtunk, tévhit és idejétmúlt, rég cáfolt orvosi vélekedés, hogy egyszer tüzelniük vagy szaporodniuk kell a nőstény macskáknak. Sőt, ha még az első ivarzás előtt, nagyjából fél éves korukban átesnek a műtéten, akkor  a legalacsonyabb a későbbi daganatos megbetegedések kockázata. Ez természetesen igaz a kutyákra is.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában