Felújítás

2023.02.04. 14:23

Folytatódik Gyöngyösön a Vachott Sándor utcai híd felújítása

Tavaly előre nem látott szerkezeti problémák miatt maradt el a rekonstrukció.

Sz. Sz. I.

Folytatódik a híd felújítása

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A héten látott hozzá Gyöngyösön a Vachott Sándor utcai híd felújításának folytatásához a kivitelező HE-DO Zrt., adta hírül az önkormányzat. Mint arról portálunkon is beszámoltunk, tavaly előre nem látott szerkezeti problémák miatt maradt el az utcában található Nagy-patak híd felújítása az állami kezelésben lévő belterületi utak felújításának sorában. 

A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. 2022 szeptember elején arról tájékoztatta az önkormányzatot, hogy a feltárás közben a híd tartószerkezetében olyan hibákat fedeztek fel, amelyeket előre nem lehetett látni, ezért a felújítást fel kellett függeszteni. A híd feltárt teherbírási problémáját csak jóval nagyobb munkával lehet kijavítani, mint amit terveztek a szakemberek: gyakorlatilag új hidat kell építeni, amit előtte meg kellett tervezni, valamint az engedélyeztetési eljárást is újra le kellett folytatni. A NIF Zrt. a híd felszerkezetcseréjének tervezését még akkor elrendelte, a kivitelező hétfői tájékoztatása szerint pedig ezen a héten a felújítás is folytatódik a meglévő hídszerkezet bontásával. A NIF Zrt. korábbi levelében úgy fogalmazott: „tudjuk, hogy Gyöngyös város lakosságának és az arra közlekedőknek kellemetlenséggel jár a lezárás, amiért szíves elnézésüket és türelmüket kérjük. Az átépítés után viszont hosszú időre egy teherbírásában megfelelő, új hidat kap vissza a város.”
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában