Honosítás

2023.02.28. 18:48

Hárman tettek állampolgársági esküt Egerben

Eger polgármestere köszöntötte őket.

M. H.

Janohin Jurij , Orosz Katerina, és Van Dael Harry Paul tett állampolgársági esküt a Városháza dísztermében Mirkóczki Ádám, Eger megyei jogú város polgármestere előtt

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Ünnepélyes keretek között hárman tettek állampolgársági esküt kedden délután, a városháza dísztermében. A Himnusz eléneklése után a jelenlévők letették az esküt, melyet Mirkóczki Ádám polgármester olvasott fel. Majd a városvezető köszöntötte az immár magyar állampolgárokat.

– Minden ilyen esemény, amikor új honfitársakkal gyarapszunk, öröm. Különös akkor, amikor vészes, tragikus híreket hallunk. Eger lakossága nevében isten hozta önöket. Békében, egészségben találjanak itt otthont, valósítsák meg céljaikat – emelte ki. Az esemény végén az érintettek átvették honosítási okirataikat.

Orosz Katerina Kárpátaljáról, Nagygajdos községből, Janohin Jurij Ungvárról, Van Dael Harry Paul Belgiumból érkezett Egerbe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában