Nem volt ott

2023.02.23. 14:24

Íme az egri aljegyzőt érintő magánokirat-hamisítási ügy részletei

A Szolnoki Törvényszék ismertette a nyolc évvel ezelőtti ügy körülményeit.

Sz. M. L.

Spisák György

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Az ön által megjelölt személyt a Karcagi Járásbíróság, a Szolnoki Törvényszék által helybenhagyott, 2015. február 27-én jogerős ítéletében magánokirat-hamisítás vétsége miatt megrovásban részesítette – válaszolta Spisák György egri aljegyző magánokirat-hamisítási ügyével kapcsolatos kérdéseinkre a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya. Azért érdeklődtünk az ügyről, mert az elmúlt napokban az egri sajtóban több helyen is felbukkant a hír, hogy az aljegyző magánokirat-hamisítási ügyben lehet érintett, s terjedni kezdett egy dokumentum is mely a Karcagi Járásbíróság ítéletét tartalmazza. 

– A jogerős ítéleti tényállás lényege szerint az ön által megjelölt személy 2011-ben a Tiszafüredi Járásbíróság egy polgári peres ügyben tartott tárgyalásán tanúkénti szabályszerű idézése ellenére nem jelent meg, majd távolmaradását egy azt igazoló – általa aláírt – okirattal, azzal próbálta kimenteni, hogy a tárgyalás időpontjában egy budapesti rendezvényen vett részt. Ezzel ellentétben azonban a tárgyalás időpontjában Tiszafüreden tartózkodott – közölte a törvényszék.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában