Döbbenet

2023.02.09. 07:50

Kutyatetem és gőzölgő salak – Maklárt sem kímélik az illegális hulladéklerakók

Volt olyan, hogy egyértelműen a fővárosból származó szemetet találtak a község határában.

Sz. M. L.

Maklár végén, a volt szilvásnál már megint gyűlik a szemét – hívta fel a figyelmet az Egerben jól ismert hobbi kerékpáros és fotós, Víg Lajos.
Mint írta, a hamu, a troszka még meleg volt, viszont az állati tetemeknek már nem volt jó illata, a csapadékelvezető árok pedig már-már eldugult a szeméttől.

A képekhez Maklár polgármestere, Hanuszik Csaba is hozzászólt. Elmondta, sajnos az elmúlt években hatalmas összeget költött a maklári önkormányzat a szeméthegyek elszállítására erről a helyről. Úgy látják, mióta a bekötőutat lezárták sorompóval, azóta lényegesen kevesebbet kell eltakarítani. Előtte volt, hogy több mint egy köbméter hulladékot szállíttattak el, ennek egy része Budapestről a Csepel szigetről származott: plakátok, könyvek, iskolai, óvodai dolgok, bérjegyzékek is akadtak a szemét között, de sajnos nem lehetett egyértelműen beazonosítani az elkövetőt. 

A polgármester felhívta a figyelmet, hogy ezt mind az önkormányzatnak kell saját költségén elszállítani a lerakóba. Egyébként már portálunknak is beszámolt néhány éve arról, hogy a maklári önkormányzat is szélmalomharcot vív az illegális hulladéklerakók ellen.

Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában