Segítség

2023.02.15. 14:38

Laptopokat adományozott az Ukrajnából menekülteknek Gyöngyösön a Kárpátok Alapítvány

A társadalmi beilleszkedés alappilléreit, a tanulást és a munkába állást segítik az eszközök.

Sz. Sz. I.

Menekült családokat segítenek laptopokkal a Kis Bocs Baba-Mama Közhasznú Egyesület tagjai

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A társadalmi beillesztedés alappilléreit, a tanulást és a munkába állást segítik azok a laptopok, amelyeket szerdán adott át Gyöngyösön élő ukrajnai menekülteknek a Kárpátok Alapítvány és partnere, a Kis Bocs Baba-Mama Közhasznú Egyesület. A Bori Mami étteremben tartott átadáson Bata Boglárka, az alapítvány igazgatója elmondta, hogy a Hewlett Packard pályázatán összesen 120 laptopot nyertek.

– Ebből Gyöngyösre mintegy 10-20 gépet fogunk adományozni, elsősorban gyerekeknek a tanuláshoz. Sokan közülük a korábbi ukrajnai iskolájukban tanulnak most is, csak online formában. Erre legtöbbjüknek eddig csak telefonon nyílt lehetősége, ezért nagy segítség nekik a laptop. Ugyanakkor a felnőtteket a munkavégzésben támogatják az eszközök – részletezte Bata Boglárka.

Galyasné Dósa Katalin, a Kis Bocs egyesület elnöke elmondta, hogy az augusztus eleje óta működtetett, menekülteket segítő medimentori szolgáltatásuk egyik színhelye Gyöngyös. A most átadott laptopok a háború elől menedéket keresők számára Magyarország oktatási-, szociális-, államigazgatási intézményrendszerének jobb megismerését és az online ügyintézést is segítik. Virág Szabina az ukrajnai háború kitörése óta tartózkodik hazánkban. Mint mondta, a lehetőségekhez képest már megszokta Gyöngyöst, jól érzi itt magát. A kapott laptop nagy segítség lesz számára a tanulásban, és nagy lehetőség a munka világában, tette hozzá.



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában