Parkolhatunk?

2023.02.27. 12:33

Maga az önkormányzat üzemeltetheti a jövőben az egri parkolóházat + videó

Mirkóczki Ádám tárgyalni akar a tulajdonossal, Oroján Sándor szerint eddig is megtehette volna.

Sz. M. L.

A bezárt Katona téri parkolóház Egerben

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A múlt hét csütörtöki közgyűlésen Mirkóczki Ádám polgármester előterjesztette, hogy megoldást keres a bezárt Katona-téri parkolóház ügyére, azaz megpróbál megállapodni a tulajdonossal. Mint ahogy arról már beszámoltunk, a parkolóházat az Evat zárta be január elején, ugyanis nem kívánták tovább szerződés nélkül üzemeltetni úgy, hogy az önkormányzat jó ideje nem fizeti ki a cég parkolóházra vonatkozó költségeit.

Oroján Sándor (Fidesz-KDNP) frakcióvezető örült a közgyűlésen a kezdeményezésnek de hozzátette, eddig is minden joga megvolt a polgármesternek, hogy tárgyaljon a tulajdonossal, szerinte kellett volna is. Most egy videóban is hangsúlyozta ezt, illetve beszélt arról is, hogy halvány remény, de legalább ez is több mint semmi parkolóház ügyben.

– Két hónap kellett a polgármesternek, hogy előterjesztéssel, valamilyen megoldási javaslattal előálljon. Ez egy kicsi reménnyel tölt el. A polgármester azt javasolta, hogy az Evat ne vegyen részt az üzemeltetésben, mi ezt megszavaztuk, hiszen minden fajta megoldási javaslatot támogatunk. Mindenkinek az lenne az érdeke, hogy újranyisson – mondja a videóban. Egyébként a közgyűlési ülésen többen is arról érdeklődtek, hogy az önkormányzat hogyan fogja üzemeltetni a parkolóházat, hiszen erre nincsenek emberei. Mirkóczki Ádám azt mondta, ha kell, akkor átveszik az Evattól a parkolóház üzemeltetéséért felelős szakembert az önkormányzathoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában