Hegyimentő nap

2023.02.10. 16:05

Mentettek a síparkban: a gyöngyösi Kékes Kutató-Mentő csapat lánctalpas kvadot kapott a világnapra + fotóo

Révész Máriusz államtitkárt tiszteletbeli hegyimentővé avatták a gyöngyösiek.

Sz. Sz. I.

Mátraszentistvánon gyűltek össze a kutató-mentők

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Február 10. a nemzetközi hegyimentő nap. Ilyenkor világszerte köszönetet mondanak a hegyimentőknek, akik nap mint nap azon dolgoznak, hogy biztonságban tudhassák magunkat a hegyekben járók. A világnap alkalmából a mátraszentistváni síparkban köszöntötték a gyöngyösi Kékes Kutató-Mentő Rescue Team-et. 

Klausmann Viktor, a Kékes Kutató-Mentő Alapítvány elnöke portálunknak arról beszélt, hogy felköszöntötte a mentőcsapatukat a norvég Helly Hansen ruházati termékeket gyártó cég, amelynek termékeit a munkájuk során viselik.

– Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy minket választottak ki Magyarországon, hogy támogassanak. Nagyon jól telt ez a gesztusértékű nap, rengetegen voltak kíváncsiak az eseményre. A köszöntésért viszonzásképpen mentési bemutatót tartottunk, amelyet az elmúlt tíz rengeteg munkájának köszönhetően gyorsan, ügyesen, rutinból hajtottunk végre. A bemutató során mentettünk egy sérültet, aki egyébként egy újságíró volt, aki végig kísért bennünket – mondta el Klausmann Viktor. 

– Egy hibátlan kvados mentést is láthattak a részünkről a jelenlévők. Nagyon jólesett a lelkünknek, hogy megmutathattuk, mit tudunk. Az igazi különlegesség az volt, hogy tiszteletbeli hegyimentőt avattunk a nap során. A símentő tepsinket Révész Máriusz, a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára hozta hátsó kifogó emberként. A teljesítményéért jutalmaztuk a címmel. Az államtitkár egyébként nem érkezett üres kézzel, hiszen az Aktív Magyarországért Programban kaptunk egy lánctalpas kvadot, amit rögtön ki is próbáltunk a síparkban. Nagy élmény volt számunkra ez az esemény – tette hozzá.

A síjárőröket, hegyimentőket professzionális, a legszélsőségesebb időjárási viszontagságoknak megfelelő felszereléssel ellátó Helly Hansen cég közlése szerint e hétvége során támogatják is a mentést végzők odaadó munkáját. A világnap alkalmából, a február 9. és 11. közötti, online eladásból származó bevételük 5 százalékát világszerte hegyimentő szervezeteknek ajánlják fel, amelyből Magyarországon a Kékes Kutató-Mentő Rescue Team is részesül. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában