Vita

2023.02.07. 17:29

Mirkóczki Ádám szerint Oroján Sándor nem is érti a költségvetést

Azt mondja, légből kapott számokkal dobálózott.

Sz. M. L.

Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

- Oroján Sándor a mai sajtótájékoztatóján ismét bebizonyította, hogy nem érti és nem ismeri a költségvetést, nem érti az önkormányzat működését, fogalma nincs a kiadás-bevétel közötti összefüggésekről – reagált Mirkóczki Ádám polgármester a Fidesz-KDNP egri önkormányzati frakciójának keddi sajtótájékoztatójára.

–  Légből kapott és megalapozatlan számokkal dobálózik és nem létező, fiktív költségvetési összegeket osztogat. Valótlanul állítja azt is, hogy 3,5 milliárd forintnyi mozgástere van az önkormányzatnak. Ha ez igaz lenne, nem kaptunk volna közel 1 milliárd forintos állami segítséget, hiszen a Miniszterelnökség az önkormányzat által tételesen kimutatott, több milliárdnyi plusz kiadásunk megalapozottsága miatt biztosított kompenzációt Eger számára. Oroján továbbra is egy felelőtlen képviselő, aki a következményekkel egyetlen pillanatra sem kalkulál, ellenben sorozatos hazugságaival félrevezeti az egri közvéleményt, becsapva a város teljes lakosságát – fogalmazott a polgármester. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában