Te is segíthetsz!

2023.02.05. 13:09

Népbetegség a diabétesz: vásárláskor a cukorbetegek egyesületét is támogathatjuk

A Cukorbetegek Egri Egyesületének célja, hogy minél többen tudjanak a diabéteszről, s ne csak akkor ismerjék fel, amikor már túl késő.

F. V. E.

A korábbi évekhez hasonló, jó hangulatú táborokat szerveznének, ha elég zseton gyűlik össze.

Forrás: Beküldött

Ahogy arról már beszámoltunk, az egri Vakok és Gyengénlátók Integráló és Sportegyesület (VGYSE) érzékszervek használatára épülő, szemléletformáló és sötétben játszódó szabadulószoba kialakítását tervezi. A Kilátástalan kísérlet megvalósításához február 12-ig várják a szavazatokat Tesco „Ön választ, mi segítünk” programjának részeként.

A 173 továbbjutott pályázat közül az áruházlánc vásárlói által február 12-ig leadott szavazatok döntik majd el, ki milyen értékű támogatásban részesül. A Tesco egri üzleteiben vásárlók értékhatártól függetlenül jogosultak voksolni a pénztárnál kapott zsetonokkal. 

A VGYSE mellett többek között a Cukorbetegek Egri Egyesülete is számít a támogatásra. Elnökük, Jakabné Jakab Katalin portálunknak elmondta, ingyenes betegoktató és szűrőprogramokkal, rendezvényekkel, diabétesz tájékoztatással és tanácsadással, valamint gyermek tábor szervezésével tervezik meghálálni a zsetonok formájában leadott szavazatokat. 

– A cukorbetegség nagyon alattomos, sokaknál már csak akkor derül ki, amikor valakinek a lábát kell amputálni vagy elveszti látását. Azért, hogy felhívjuk az emberek figyelmét erre a betegségre, május 13-án, 13 órától a Bartakovics Béla Közösségi Házba várjuk majd nem csak az egyesületi tagokat, hanem minden érdeklődőt az „Egri Cukorbeteg Nap-nem csak cukorbetegeknek” elnevezésű ingyenes rendezvényünkre. Szűrésekkel, előadással és tájékoztatással készülünk, s szeretnénk, ha minél többen jutnának információkhoz a diabétesszel kapcsolatban – ismertette Jakabné Jakab Katalin.

Az Egri Családi Diabétesz Tábor pedig augusztus 17. és 22. között lesz. A táborban szakemberek oktatnak majd, és a tervek szerint sok vidám szabadidős program, kirándulás várja majd a résztvevőket.

Aki tehát szeretné támogatni a Cukorbetegek Egri Egyesületét a terveik megvalósításában, szavazzon rájuk február 12-ig a Tesco egri üzleteiben.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában