Családbarát

2023.02.19. 09:43

Plusz egy nap szabadság jár a friss házasoknak a hatvani polgármesteri hivatalban

Ismét "Családbarát Hely" tanúsító védjegyet kapott a Hatvani Polgármesteri Hivatal. Először 2020-ban szerezték meg a címet, amelyet idén újra kiérdemeltek. Az első házasságukat kötő munkavállalóknak például plusz egy nap szabadságot is kapnak.

T. O.

A Hatvani Polgármesteri Hivatal épülete

Forrás: Google Maps

A hatvani polgármesteri hivatal családbarát intézkedési tervet készített, amely meghatározza a hivatal működését. Ennek érdekében olyan dolgozói juttatásokat, családtámogatásokat, szolgáltatásokat, közösségépítő programokat és a mentális egészség fenntartását szolgáló lehetőségetek vezettek be és alkalmaznak, amelyek alapján a hivatal Családbarát Hely tanúsító védjegyet kapott munkahely kategóriában. 

- A polgármesteri hivatal annak tudatában alakítja ki a munkakörülményeket, hogy a legtöbb munkavállaló a család hátországával, a családjáért dolgozik. Kiegyensúlyozott teljesítményük, lojalitásuk nagyban függ attól a tartalmas időtől is, amit családjukra tudnak fordítani. Kiemelt hangsúlyt fektetünk arra, hogy a szervezeténél dolgozó munkatársak megbecsülve érezzék magukat. A családbarát intézkedések segítik a munka és a magánélet összehangolását- mondta Kovács Éva, a város jegyzője.

Mindezek alapján kérhető a rugalmas munkaidő beosztás, és a home office is elérhető. Az éves szabadság beosztását részben vagy egészben átengedte a hivatal a munkavállalóknak. A családosok számára rendelkezésre áll egy gyermeksarok a hivatal ügyfélszolgálatán, s a dolgozók gyermekei kedvezményes táborozási lehetőséget is igénybe vehetnek.

Újdonság, hogy nászajándékkal kedveskedik a hivatal az első házasságukat kötő munkavállalóknak, akik plusz egy nap szabadságot is kapnak. Ez a könnyítés jár a családalapítási támogatáshoz is, amellyel szintén a családosokat segítik. Emellett számos közösségfejlesztő lehetőség érhető el a hivatali dolgozók számára.

Az önkormányzat jegyzője hangsúlyozta: megtisztelő a polgármesteri hivatal számára a családbarát munkahely cím. Megköszönte munkatársainak, hogy a közösen meghatározott értékrend szerint segítik fejleszteni és fenntartani a hivatal működését. Kovács Éva hozzátette: a jövőben is hasonló szemlélettel dolgoznak majd.

Rövid időn belül ez a második alkalom, hogy a polgármesteri hivatal a munkavállalók érdekeinek szem előtt tartásáért díjat vehet át. Az elmúlt év végén a Legjobb Női Munkahely különdíjával jutalmazták az önkormányzatot.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában