Kötélugrás

2023.02.24. 07:00

Többször is a dobogó tetején állhattak a makláriak az országos csapat- és demóversenyen

Február közepén Mórahalmon rendezték meg az ugrókötelesek országos csapat- és demóversenyét. A Maklári Bosch Kötélugró Klub csapata sikeresen szerepelt a megmérettetésen.

G.R.

A Maklári Bosch Kötélugró Klub csapata Mórahalmon

Forrás: MBKK

– Minden ugróköteles egyik, ha nem a legkedvesebb versenyszáma a demó. Amikor kisebb és nagyobb csapatokban dolgozunk, a sportág show-elemeit visszük a pályára. A nyomás is teljesen más, mint amikor válogató versenyek soráról beszélünk. Szeretjük, hogy a versenyévad közepén van lehetőség ilyen típusú számokkal is készülni – kezdte beszámolóját Apostol-Kovács Judit, a  Maklári Bosch  Kötélugró Klub  vezetőedzője.

Szavai szerint erről szólt a versenynap második fele, reggeltől viszont az egyik legnehezebb versenyen, az összetett csapatversenyen vettek részt a versenyzőik. Egy- és kétköteles összetett eredményhirdetések során 4-4 versenyszám összesített eredmény alapján állhattak fel a dobogóra a versenyzők. Míg a nap végén a 8 versenyszámban elért pontok alapján hirdettek bajnokot. 
Sok versenyzővel érkeztek Mórahalomra egy nappal a verseny előtt és volt egy kis idejük egy rövid közös programra is, ami mindig közelebb hozza egymáshoz az embereket és a csapatokat is. 

– Jól éreztük magunkat és nem mellesleg szuper jó eredményekkel zártuk a szombati napot – foglalta össze Apostol-Kovács Judit.

A dobogó tetején a makláriak
Forrás: MBKK


 

Eredmények korcsoportonként:

Ifjúsági korcsoport: Úri Emese, Holló Emma, Horváth Anna és Fülöp Molli egyköteles összetettben és duplakötél összetettben is bajnokként álltak az első helyen. Így nem volt meglepetés, de annál nagyobb öröm, hogy az összetett bajnokok is ők lettek.

Serdülő korcsoport: Kaló Lara, Prokaj Boglárka, Mester Zselyke, Magyar Sára és Balázsi Benadett az egyköteles számok után a második helyen, a duplaköteles számokban viszont már a legjobbként végeztek. Az összetett pontok alapján pedig ők lettek a legjobb serdülő csapat.

Gyermek korcsoport: Fónagy Hanna, Keresztúri Szonja, Kis Lilien, Palotai Dorka, Pehlye Kamilla és Karcsai Lotti, akik a három versenyrészen különböző összeállításban versenyeztek. Az egyköteles számokban és a duplaköteles számokban is második helyen állhattak a dobogóra, amely eredmények egy szépen csillogó ezüstéremre voltak elengedőek a végén. Ugyanebben a korcsoportban bronzérmet vehetett át a Birinyi Lia, Czakó Zsombor, Garavölgyi Sára és Heverdle Karolt Édua összeállítású csapat a duplaköteles eredményeikért.

Mini korcsoport: Az itt versenyző Barna Heidi Éva, Domboróczki Kata, Molnár Csenge, Papp Adél, Vincepap Kamilla és Tóth Gréta mindhárom alkalommal a dobogó legfelső fokán állhatott. Magabiztosan nyerték az egyköteles, duplaköteles számokat és a végén a legjobb Mini korcsoportos csapat lettek.

Mini demó eredmények: Ebben a versenyszámban 4-6 fő mutathat be egy három perces show műsort. Az I. korcsoportban a Tóth Patrícia, Kovács Lili, Kis Lilien, Keresztúri Szonja, Palotai Dorka és Fónagy Hanna  összeállítású csapat volt a legjobb. A II. korcsoportban pedig a Czakó Zsombor, Kovács Benedek, Molnár Diána, Patvaros Enikő és Prokaj Panna összeállítású a második legjobbnak bizonyult látványos műsorával.


Nagyon nagy öröm volt a nap végén, hogy az Elit csoport versenyzői (Úri Emese, Holló Emma, Horváth Anna, Fülöp Molli, Zelei Diána, Zelei Dorottya, Hanuszik Lilla, Kaló Lara, Magyar Sára, Prokaj Boglárka, Mester Zselyke, Balázsi Bernadett) megnyerték a Nagy Demó versenyszámot. 

– Nagyon lelkesen készültünk és imádtuk a közös munkát a „kis családdal”, ahogyan ők nevezik magukat. Összességében egy nagyon jó hangulatú és sikeres versenyt zártunk szombaton. Gratulálunk az összes versenyzőnknek és köszönjük a szülők egész napos szurkolását. Ezen kívül pedig hála és szeretet a szponzorainknak, akik lehetővé teszik a gondtalan versenyzést és felkészülést. Maklár önkormányzata és Robert Bosch Automotive Steering Kft. Köszönjük! – zárta az edző.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában