Gyorsan végeztek

2023.03.04. 08:39

A polgármester vétója győzött, tíz percig se tartott a rendkívüli közgyűlés Egerben

Mégis Juhász Géza a városgondozás ügyvezetője – győzött a polgármesteri vétó.

Sz. M. L.

Határozatképtelen volt a szombat reggelre összehívott rendkívüli közgyűlés Egerben

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Mirkóczki Ádám polgármesteren és Bánhidy Péter jegyzőn kívül csak Keresztes Zoltán (Momentum) és Komlósi Csaba érkezett meg a szombat reggeli rendkívüli egri közgyűlésre, melyre csak előző nap érkezett meghívó. Az ülést meg sem kezdte a polgármester, eközben futott be dr. Pápai Ákos (Mi Hazánk Mozgalom) képviselő is. Az ülést azért hívták össze, mert Korábban döntöttek a városgondozás ügyvezetőjének, Juhász Gézának a menesztéséről, azonban a döntés polgármesteri vétó alá került. Február 23-ai közgyűlésre aztán újra benyújtotta Csetneki Attila (Fidesz-KDNP) képviselő a leváltás kezdeményezését.

– A vármegyei kormányhivatalhoz fordultunk, hogy ez tekinthető-e vétónak. Ignácz Balázs főispán válasza szerint viszont kifejezetten a polgármesternek kell benyújtani az újabb javaslatot, így a döntés semmis – magyarázta a polgármester. Eszerint tehát továbbra is Juhász Géza a Városgondozás Eger Zrt. ügyvezetője. A levélben egyébként az is szerepel, hogy helyzetet vizsgálni csak akkor tudja a kormányhivatal, ha megkapja a jegyzőkönyvet az ülésekről.

A levél részlete Forrás: heol

A mai ülésen információink szerint azért nem jelent meg a képviselők nagy része a közgyűlésen, mert szerintük azt legalább az ülést megelőző 5. napon kellene összehívnia alapesetben a polgármesternek. Mirkóczki Ádám viszont azt mondta, hogy csütörtökön kapta meg Ingnácz Balázs levelét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában