Ítélet

2023.03.02. 17:26

Addig vert két biztonsági őr egy vendéget, míg össze nem esett a gyöngyösi szórakozóhelyen

Eszméletlenre vert két biztonsági őr egy vendéget egy Heves vármegyei szórakozóhelyen. B. J. és társa ellen a Heves Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat.

S. S.

Az Egri Törvényszék hétfőn tartott előkészítő ülést a büntetőeljárásban. Hoszné dr. Nagy Tímea bíró, a törvényszék sajtószóvivője portálunkat arról tájékoztatta, hogy az elsőrendű vádlott betegsége miatt nem jelent meg, így az ő vonatkozásában elnapolta a bíróság az előkészítő ülést. Az új határnapot a bíróság május 17-re tűzte ki.

– Ítélet született viszont a másodrendű terhelt vonatkozásában. A törvényszék őt 360 ezer forint pénzbüntetésre ítélte és egy évre a foglalkozás gyakorlásától eltiltotta – mondta a sajtószóvivő.

A cselekmény egyébként 2020. szeptemberében történt. A vádlottak biztonsági őrként dolgoztak a szórakozóhelyként működő munkahelyükön. Aznap este barátai társaságában e helyszínen szórakozott a sértett is, akit ittas állapotában tanúsított magatartása miatt B. J. egy másik biztonsági őr társával hajnalban kivezetett a szórakozóhely bejárata elé. Ott a sértett és a biztonsági szolgálat tagjai között szóváltás alakult ki, amelynek során a vádlottak a sértettet bántalmazták.

A sértett elveszítette az eszméletét. A sérülések gyógytartama 8 napon túli, együttesen 4-6 hétre tehető azzal, hogy közvetett életveszélyt eredményeztek. A másodrendű vádlott magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban riadalmat és megbotránkozást keltsen – állapította meg a vádiratnak megfelelően a bíróság.

Kiemelt képünk illusztráció, forrás Shutterstock.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában