Kiállításmegnyitó

2023.03.24. 19:42

Az egri plázában nyílt kiállítás elrepítheti a nézőket a saját fantáziavilágukba

Bajzáth István amatőr festő munkáiból nyílt kiállítás Szinopszis címmel péntek délután az Agria Parkban.

F. V. E.

Szinopszis címmel nyílt meg Bajzáth István amatőr festő kiállítása az Agria Parkban

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Az egri pláza művészetkedvelőkkel telt meg a megnyitó alkalmából. Az eseményen Berecz Lászlóné Zsuzsanna, a Matyó Népművészeti Egyesület tiszteletbeli elnöke köszöntötte a résztvevőket. 

A tárlatot Teleki Klára művészetpártoló és az Agria Park Galéria vezetője nyitotta meg. 

– Bajzáth István személyében olyan alkotót mutatunk be, aki egy nagyon érdekes, képzeletbeli világot tár elénk. Ami még érdekesebbé teszi a munkáit, hogy mezőkövesdi gyökereihez hűen képein gyakran megjelennek matyó motívumok. Úgy gondolom, nagy bátorság és tehetség kell ahhoz, hogy szürreális élményeket népművészeti motívumokkal párosítson valaki, s Bajzáth Istvánnak volt ehhez bátorsága – mondta Teleki Klára, aki ismertette az alkotó munkásságát is. 

Elmondása szerint közel 40 éve alkot kisebb-nagyobb megszakításokkal, de az intenzívebb alkotói munkát az utóbbi néhány évben kezdte el. A mostani kiállítás egy összefoglaló esszencia a munkáiból. 

– Bajzáth István a képi történeteit a valóságból meríti, de tovább is gondolja azokat, s végül az így létrejött történet megfejtését teljesen a nézőkre bízza – jegyezte meg Teleki Klára, aki mindenkit arra buzdít, nézze meg a kiállítást, hiszen az elrepíthet minket a saját fantáziavilágunkba. A képeket nézve mindenki fantáziája szabadon szárnyalhat, s ez a csodálatos a szürreális művészetben. 

A kiállítás április 23-ig tekinthető meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában