Világnap

2023.03.07. 07:13

Az energiatakarékosság fontosságára hívja fel a figyelmet Horváth László

Március hatodika az energiatakarékosság világnapja, melyet Magyarországon 2000 óta tartunk.

HEOL

Forrás: Horváth László/Facebook

Horváth László országgyűlési képviselő saját Facebook-oldalán is kitért a világnap jelentőségére. Mint fogalmazott, az alkalomból kiemelt figyelmet kap a környezettudatosság és a fenntarthatóság.

– A több mint egy éve tartó orosz-ukrán háborúra brüsszeli válaszként adott szankciós intézkedések felverték az energiaárakat, ami mindannyiunknak nagy terhet jelent. Térségünkben az elmúlt években számos energiahatékonysági fejlesztés történt hazai és egyéb pályázati forrásból – írta Facebook-oldalán Horváth László.

Az országgyűlési képviselő bejegyzésében beszámolt arról is, hogy több önkormányzat és közintézmény használ megújuló energiaforrást, napelemeket vagy egyéb alternatív fűtési módot, a legtöbb épületet sikerült szigetelni, kicserélni a nyílászárókat és a lecserélni az elavult fűtési és elektromos rendszereket.

– Akkoriban még nem is sejtettünk, mekkora jelentősége lesz ennek. Tovább dolgozunk településeinkért és a békéért, hiszen csak az hozhat megnyugtató megoldást a problémáinkra! – zárta bejegyzését az országgyűlési képviselő. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában