Apokaliptikus

2023.03.03. 14:01

Brutális a hulladékhelyzet az egri Szalában, pedig be is van kamerázva + fotók

Minden évben ugyanoda teszik, nagyon szeretik a Szalába vinni a szemetet az egriek.

Sz. M. L.

Óriási halmokban áll a szemét Eger ezen területén

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Ismét ugyanott, mint két éve, az Árnyékszala végébe nőtt illegális szemétlerakó – csak most sokkal nagyobb, mint akkoriban volt. Jelenleg törött televízió, hűtő, használt gumiabroncsok és kommunális hulladék együttese alkotja azt a förmedvényt, ami beborítja a focipálya melletti területet, de jutott szemét a patakba és a Verőszala utcába is. A helyiek azt mondták ottjártunkkor, hogy ez közel sem csak a városrészben élők műve: olyan furgonokkal hozták a szemetet ismeretlenek, amilyen a környéken senkinek nincs.

Szala, szemét
Mindenhol éktelenkedik a szemét
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A tavaly előtti kisebb kupacot feltehetően Felnémetről és a Cifrakapu utcából hordták a Szala városrész végére, legalábbis Farkas Attila alpolgármester szerint. Volt ott törött lökhárító, bútordarabok és kommunális hulladék is. Akkor a területen működő térfigyelő kamera felvételeinek visszanézése, illetve a hulladék között fellelt dokumentumok alapján több személy ellen kezdeményeztek eljárást. Érdekes kérdés, hogy ha más városrészről szállították oda a hulladékot, akkor miért nem inkább a hulladékudvart célozták meg vele.

Mintha nem is hazánkban készült volna a fotó
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Próbálkozások voltak már arra, hogy javítsák a helyzetet. Tavaly nyáron a Verőszala, Árnyékszala és a Rudivár utcában külön munkacsoportokban takarítottak.

Farkas Attila akkor is elmondta, a Szala városrész lakóit az önkormányzat tájékoztatta az illegális hulladéklerakás lehetséges következményéiről és a szigorodó jogszabályokról, a Szaláért Tevők Csoportjával (SZATECS) több fórumon. A közösség elhivatott saját lakókörnyezete rendben tartásáért, ezért együttműködve az önkormányzattal szemétgyűjtési és takarítási akciót szervezett a fent említett utcákban. A hulladék elszállítását és a gépi munkavégzést a Városgondozás Eger Kft. végezte.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában