Közlekedés

2023.03.03. 15:51

Csupán két hónapig bírta a festék a lőrinci parkolóban

Évekig vártak rá, aztán eltűnt.

T. O.

A rendezett állapotokat csupán két hónapig sikerült fenntartani, azóta ismét a káosz az úr

Forrás: Tari Ottó/Heves Megyei Hírlap

A lőrinciek december közepén ironizálva vették tudomásul, hogy Luca napjára elkészült az Árpád úti albán pékség előtt az útburkolati – jelesül: a parkolást szabályozó – jelek felfestése. Azért poénkodtak, mert a terület évek óta gondot jelent a közlekedésben: az üzletbe járók járművei ugyanúgy akadályozzák a közúti forgalmat, mint az azzal párhuzamosan futó kerékpárúton haladó bringásokat és gyalogosokat, mi több, elállják a közeli kapubejárókat is, de az állapotok megszüntetésére igencsak sokat kellett várni.

A káoszt – és ide illik a Luca-napi hasonlat – évekig nem sikerült megszüntetni, pedig számos javaslat született a megoldásra. Ezek legkevésbé drasztikus változata a parkolóhelyek felfestése volt, hiszen a képviselő-testületben is akadtak, akik sokkal „keményebb” megoldást alkalmaztak volna: korlátokat és más fizikai akadályokat akartak telepíteni a pékség elé, illetve táblákkal tiltották volna a megállást és a közelben történő várakozást.

A döntés már hónapokkal korábban megszületett, s végül felkerült az aszfaltra a felfestés is, ezt követően pedig – ahogy ígérték – a rendőrség is gyakran ellenőrizte a szabályok betartását. Sajnos azonban mindez nem sokáig tartott, mivel a festés csupán két hónapig bírta, februárra teljesen elkopott. Jelenleg már semmi nem szabályozza a parkolást, vagyis „visszaállt” a korábbi helyzet.

A felvetéssel megkerestük Víg Zoltán lőrinci polgármestert, aki elmondta: rövid időn belül pótolják az útburkolati jeleket, s ezt a jövőben is mindig megteszik, ha azok elkopnak. Arra nem tért ki, hogy nem volna-e jobb olyan technológiát alkalmazni, amilyet az állami fenntartású utakon is tapasztalhatunk, ahol akár évekig is megmaradnak – sokszor nagyobb forgalom mellett is – az útburkolati jelek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában