Rendezvény

2023.03.09. 10:16

Farsangi és nőnapi bulival nyitottak a füzesabonyi kertbarátok

Az elmúlt hét végén összevont nőnapi és fars(h)angi összejövetelen ünnepeltek együtt a Füzesabonyi Kertbarátkör Egyesület tagjai. Az esemény apropóján a kör tevékenységéről, terveiről kérdeztük az elnököt.

Sike Sándor

Jelmezt öltöttek, fánkot is sütöttek hagyományos rendezvényükön a kertbarátok

Forrás: Fuzeshirek.hu

– Az elmúlt évben is sok tartalmas és érdekes programot szerveztünk. Szakmai foglalkozásainkon olyan ismeretekkel gazdagodtunk, amelyeket mindennapi kertészkedéseink során a gyakorlatban is hasznosítani tudunk – fogalmazott az egyesületi elnök. 

Nagy László sorolta is fontosabb dolgaikat: a Pöttömke Óvodában, és a Hétszínvirág óvodában rendszeresen segédkeznek az udvar rendezésében. Az óvodában mintakertet alakítottak ki. Kirándulásokat is szerveztek, Maklárra Apostol Imre gyümölcsösébe, Aldebrőn a Történelmi Emlékparkba, Egerben a Város a város alatt múzeumot tekintették meg, valamint Családi napot rendeztek Bogácson. 

Megtervezték a közeljövő programjait

A közeljövő tervei között szerepel szakmai kirándulás egy mezőgazdasági birtokra, ahol a legmodernebb gazdálkodással ismerkednek meg, ellátogatnak a MATE Károly Róbert Campusára Gyöngyösre, Besenyőtelken a Biobes Kertészetet tekintik meg. A melegházon alapuló gyógynövény-, zöldség- és gyümölcstermesztő mintagazdaság bevételt, valamint munkahelyeket teremt a településnek. Készülnek a FutAbonyra, a majálisra, valamint gasztronómiai rendezvényekre. Lesznek szakmai előadások, többek között biogazdálkodásról, kertészeti feladatokról, de terveznek családi napot és közös színházlátogatásokat. Folytatják önkéntes tevékenységünket a két óvodában, továbbá minél több településen egészséges ételeket kínálnak. 

– Tavaly is falunapokon és gasztronómiai eseményeken vettünk részt: Átányban, Makláron, Egerfarmoson, Egerszalókon és Füzesabonyban a majálison. A Márton-napi libaságok programon is részt vettünk Egerszalókon – tette hozzá. 

Kertbarát Kör elnöke megtisztelőnek tartja, hogy minden évben a FutAbony résztvevőit ők kínálhatják egészséges falatokkal és innivalókkal. Megemlítette azt is, hogy év közben rendszeresen látogatták az Egészségügyi Központban működő Szív- és Érrendszeri Klub előadásait is. Közös programot is rendeztek, volt kis torna, vérnyomás- és vércukormérés, valamint belgyógyász szakorvostól kaptak hasznos tanácsokat.  

A jótékonykodás rendszeres

– Rendszeresen jótékonykodunk, például minden évben az óvodának, de kapcsolódtunk a – dr. Pajtók Gábor országgyűlési képviselő által elindított – tartósélelmiszer-gyűjtő, valamint a cipősdoboz-akcióhoz. Az Agapé asztalra süteményeket készítettünk, illetve hagyomány már, hogy a 4. adventi gyertyagyújtásnál magunk által készített mézeskalácsot kínálunk a résztvevőknek. Tavaly 620 darabot osztottunk szét – mondta Nagy László. Hozzátette: a torkos csütörtök is vidám hangulatban telt. Hagyomány az is, hogy összevont fars(h)angi és nőnapi rendezvényt tartanak. A jelmezes felvonulás megalapozta a jó hangulatot. A fánksütő versenyre nyolc nevezés érkezett, volt itt szalagos fánk, túrófánk, pillefánk, herőce is. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában