Közösségi költségvetés

2023.03.26. 09:00

Hatvanban idén is 100 millió forintról dönthetnek a helyiek

Kölyökaréna a Népkertben? A Vadaspark fejlesztése? Fásítás? Idén ezekre is voksolhatnak a hatvaniak a közösségi költségvetésben.

T. O.

Tavaly okoszebra is készült a közösségi költségvetésből

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

Netán több parkolóhely a városban, gyalogátkelőhelyek létesítése, esetleg a gyermekek védőoltásának támogatása? Egyebek mellett ezekre is lehet voksolni a 2023-as közösségi költségvetésben. Az önkormányzat vezetése most is 100 millió forintot különített el arra, hogy a lakosság válassza ki a számára leginkább fontos fejlesztéseket. Tavaly például nyilvános illemhellyel, takarítógéppel, kerékpártárolókkal, okoszebrával is gyarapodott ily módon a település. A napokban elkezdődött az idei szavazás; április 9-ig lehet voksolni a helyiek postaládájába érkező szavazólapon postai úton, vagy a városházán elhelyezett urnába bedobva, illetve elektronikus formában a kozossegikoltsegvetes.hatvan.hu címen.

A „kínálatban” ez alkalommal tizenkilenc, a városfejlesztéssel kapcsolatos projekt szerepel. Mint megtudtuk, nem kell aggódniuk azoknak, akik még nem találták meg a szavazólapot a postaládájukban, mivel a határidőig mindenkihez eljuttatják a dokumentumot. Egy címre egy szavazólap érkezik, ha a család több tagja is szeretné leadni a szavazatát, a városháza ügyfélszolgálatán plusz íveket is lehet igényelni.

A közösségi költségvetés honlapja is aktív már, ott ugyanazt a tartalmat látják a felhasználók, mint a szavazólapon. Miután kiválasztották, hogy mely projektek a szimpatikusak, be lehet küldeni online a szavazatokat. A voksok név nélkül is leadhatók, vagyis nincs szükség semmilyen személyes adatra. Egyszerre több elképzelés is megjelölhető, de figyelembe kell venni a 100 millió forintos kerethatárt. A projektek mellett megtalálható a megvalósulás költségének az összege is, így nyomon követhető, hány ötletet lehet kiválasztani.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában