Túlbuzgóság

2023.03.31. 11:11

Kéretlenül lemeszelték Cupci Matyi siroki keresztjét a nógrádiak

Meglepődtek a sirokiak, hogy az 1863-ban emelt, út melletti feszületüket lemeszelték, hogy szebb legyen.

B. K.

Lemázolták a keresztet, de nem kellett volna

Forrás: Tuza Gábor/Facebook

Felszaladt a falujuk múltját, örökségét híven őrzők szemöldöke, amikor meglátták, hogy az út melletti feszületüket kéretlenül lemeszelte két nagybátonyi „önkéntes”. 

Tuza Gábor, Sirok polgármestere a következőket fűzte a történethez közösségi oldalán: Tipikus esetét látjuk a „pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve” mondásnak. Legnagyobb megdöbbenésünkre, két jólélek Nagybátonyból lemeszelte az úgynevezett Cupci Matyi keresztjét. 

- Nógrád vármegyéből, Nagybátonyból, egy siroki külterületen, az Egri Katolikus Egyházmegye tulajdonában lévő út melletti feszületet mázoltak fehérre, „Jön a Húsvét, szép legyen” felkiáltással. 

- Nos, az 1863-ban állított feszület szépsége a korban, a siroki kőben, a készítők munkájában, a lélekben van. Nem kell hozzá festék, nem beszélve arról, hogy most regisztráltattuk az említett feszületet a „Fogadj örökbe egy keresztet” programba. A Sirokban lévő összes feszület fel lesz újítva, köszönhetően annak a kis csapatnak, akik már évek óta a szívükön viselik a keresztek sorsát - fűzte hozzá. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában