Adományozás

2023.03.02. 17:00

Laptopokkal segítik az Egerben elszállásolt menekültek társadalmi beilleszkedését

Úgy tervezik, további számítógépekre pályáznak, hogy még többeket támogassanak.

F. V. E.

22 laptopot adott át a Kárpátok Alapítvány a Kistályai úti munkásszállón elszállásolt ukrán menekültek részére

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Újabb laptopokat adományozott csütörtökön a Kárpátok Alapítvány a Kis Bocs Baba-Mama Közhasznú Egyesülettel együttműködve a szomszédunkban dúló háború elől elmenekülni kényszerülők részére. 

Ezúttal a Kistályai úti szálláson 22 laptopot adtak át olyan diákoknak, akik eddig telefon segítségével csatlakoztak be az ukrajnai online oktatásba, valamint felnőtteknek, akik magyar nyelvtanfolyamon vesznek részt, illetve akiknek a munkájukhoz szükségük van ilyen eszközökre, ismertette Bata Boglárka, a Kárpátok Alapítvány ügyvezető igazgatója, akitől azt is megtudtuk, hogy pályázati támogatásból összesen 120 laptopot osztanak szét. Úgy tervezik, tovább folytatják a menekültek támogatását, és újabb asztali számítógépekre pályáznak a jövőben is. 

Galyasné Dósa Katalin, a Kis Bocs Baba-Mama Közhasznú Egyesület elnöke a Kárpátok Alapítvánnyal folytatott együttműködésükről és a laptopok fontosságáról is beszélt. 

– A szakmai vezetést az egyesületünk végzi. A medimentori szolgáltatásunk célja, hogy segítsük a menekültek társadalmi beilleszkedését. Úgy gondoljuk, a beilleszkedés egyik alappillére, hogy a gyerekek iskolába járjanak, a felnőttek pedig dolgozzanak, ezért is tartjuk szükségesnek a laptopok adományozását, hiszen ezek nagyban megkönnyítik majd a mindennapjaikat – hangsúlyozta Galyasné Dósa Katalin. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában