Interaktív

2023.03.16. 10:27

Másodszor is nagy siker volt a SzilVArázs

Az ismeretterjesztő előadást nagyobb helyszínen kellett megismételni.

T. B.

Nagy sikert aratott január végén az Írisz Alapítvány és a szilvásváradi önkormányzat SzilVArázs elnevezésű természettudományos, ismeretterjesztő rendezvénye, amit közkívánatra, szombaton egy nagyobb helyszínen, az iskola aulájában megismételtek. A gyerekeknek és felnőtteknek is érdekességeket tartogató fizika órát Adorján-Bóta Judit matematika-fizika szakos tanár tartotta.

Most is használta a tüzet és a folyékony nitrogént a kísérletekhez, de a közönség látványos jelenségekben is gyönyörködhetett, amelyet a háztartásban is megtalálható eszközökkel, anyagokkal lehet létrehozni. Az interaktív bemutatóba a gyerekek is aktívan bekapcsolódtak, sok kísérletet ők hajtottak végre, közben pedig a tanárnőtől megtudhatták, hogy melyik jelenség minek köszönhetően jött létre.

Csankné Seregély Mercédesz, az alapítvány önkéntes tagja a civil szervezetről elmondta, céljuk, izgalmas programokat szervezzenek, a helyiek művészet, sport és természetvédelem iránti lelkesedését támogassák. Több programot is szerveznek idén, emlékfát ültetnek, gyermeknapot, újabb SzilVArázst, Ki mit tudot, teljesítménytúrát, adventi kalendáriumot és ablakvadászatot rendeznek idén.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában