Heol.hu podcast

2023.03.31. 16:59

Naponta 750 adag ingyenebéd Egerben: megtudtuk a titkos összetevőt a krisnások ételeiben

A heol podcast vendége Szilaj Péterné, Gandharvika volt, aki az egri Krisna-hívők nevében beszél vallásról, ételosztásról és sokminden másról.

HEOL

Podcast-beszélgetés Szilaj Péterné, Gandharvikával

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A heol.hu podcast sorozatának következő vendége Szilaj Péterné (Gandharvika), a hazai Krisna hívők szóvivője, aki nem mellesleg hosszú évekig az országos ételosztás koordinálásával is foglalkozott.  A Krisna közösség egri szervezete naponta 750 adag ételt főz meg, és oszt szét a rászorulóknak. Az egri patakarton nap mint nap kígyóznak a sorok az ételadományra várva.

Gandharvikával arról beszélgettünk, mióta működik a közösség Egerben, és milyen tervekkel érkeztek a megyeszékhelyre. Mesélt arról, kik is azok a Krisna hívők, melyik valláshoz tartoznak, s hogy mi a fő tanításuk. Szólt arról, hogy a több mint harminc éve működő Az ételt az életért programjuk során hol és hány rászorulónak segítettek országszerte, s azon belül Egerben.

A színes, nyitott befogadó közösség nemcsak egészséges, tápláló, meleg ételt oszt sok nélkülözőnek, de nagy sikereket értek el a drogrehabilitáció és a családsegítés területén is.

Egerben, jelenleg a Tűzoltó téren működő központjukban rendszeresen tartanak nyitott programokat, amelyekhez bárki csatlakozhat. E helyen megismerkedhetnek meditációs technikákkal, a vegán étkezés alapjaival, vidám ünnepeiken pedig együtt énekelhetnek, táncolhatnak, kóstolhatnak finom ételeket.

Beszélgettünk az élet szépségéről, az emberek iránti együttérzésről, a könyörületességről és a feltétel nélküli szeretetről. Szerencsére önkéntesekből sincs hiány, hiszen megismerve munkájukat, egyre többen ajánlják fel önzetlen segítségüket Egerben is. 

Hallgassa meg teljes adásunkat videa- és spotify-csatornánkon:

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában