Újjáéled

2023.03.29. 07:30

Naponta piacozhatnak az egri Felsővárosban élők áprilistól

Piac nyílik a Kallómalom utcában áprilisban.

Sz. M. L.

Most még elhagyatott, de nemsokára újra nyüzsögni fog a Felsőváros piaca

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Tejautomata és lángosos is lesz majd a Kallómalom utcai téren nyíló piacon az EVAT Zrt. tájékoztatása szerint. A cég gondozásában lévő kiépített asztalsorokon eddig csak alkalmanként volt árusítás, de az Evat Zrt. törekszik arra, hogy a gondozásában lévő ingatlanokat hasznosítsa. 

– Rég felmerült már az igény, hogy ezen a területen legyen egy állandó piac – ezt dr. Fejes Szonja, az Evat Zrt. Vagyongazdálkodási divíziójának vezetője mondta. Mint fogalmazott, nagyon sok idős ember és kisgyerekes család él a környéken, akik nehezen jutnak el a Katona téri piacra. Áprilistól már itt is naponta vásárolhatnak friss gyümölcsöt, zöldséget.

Az Evat tájékoztatása szerint a terv az, hogy a jövőben termelői piacként működő területen a vállalkozó több beruházást is végez. A hozzávetőlegesen 500 négyzetméteres területet saját költségén bekeríti, az itt található fix asztalokat felújítja és védőtető építésével részben fedetté teszi. A takarításról, a szemétszállításról, a mosdó nyitvatartásáról és takarításáról, illetve a terület őrzéséről is a vállalkozónak kell gondoskodnia, közölték.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában