Szezon és fazon

2023.03.14. 16:08

Oroján Sándor beperli az egri polgármestert, mert szerinte hazudik

Oroján Sándor egyeztetésre és nem sajtótájékoztatóra hívja a vállalkozókat.

Sz. M. L.

Oroján Sándor

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– A Fidesz-KDNP frakció képviselői arra törekszenek, hogy élő és konstruktív kapcsolat legyen Eger meghatározó munkaadói és a közgyűlés képviselői közt. Nem először és nem is utoljára találkozunk, hogy a város dolgairól, többek közt a költségvetésről, a közélet dolgairól vagy épp az adómértékekről egyeztessünk. A pénteki találkozó is ebbe a sorba illeszkedik, és a polgármester hazugságával szemben most sem hívtunk sajtót – reagált Oroján Sándor Fidesz-KDNP önkormányzati frakcióvezető Mirkóczki Ádám keddi sajtótájékoztatójára. 

– A kötetlen beszélgetésre ezúttal is szeretettel várunk minden egyeztetésre nyitott vállalkozót, ahogy a polgármester is nyugodtan eljöhetne, ha nem hazugságokkal próbálná rontani a vállalkozók és a képviselők közti viszonyt. Ami az adómódosításról szóló javaslatunkat illeti, azt már februárban előre bejelentettük, hogy készülünk vele, egyeztetünk vállalkozókkal, és azt határidőben be fogjuk nyújtani, hogy a Kereskedelmi és Iparkamara is véleményezhesse. A pénteki kötetlen egyeztetés egyébként ettől teljesen független, már csak azért is, mert az adómódosító javaslatunk előterjesztését követően fog megtörténni, és nem előtte – emelte ki Oroján Sándor.

Hozzáette, a polgármester és alpolgármester sajtótájékoztatóján elhangzott zsarolás vádja és bűnözőzés miatt perelni szándékozik, mert mint fogalmazott, ezek alaptalan rágalmak, amikkel a közvéleményt hergelik a városvezetők.

– Továbbra is várjuk a választ arra a kérdésre, hogy a polgármester tudott-e arról, hogy Spisák György aljegyzőt jogerősen elítélték okirathamisítás miatt, meddig maradhat ennek ellenére aljegyzői székben, és meddig kell tűrnünk, hogy vele, egy bűnözővel kelljen egyeztetnünk városi ügyekben? – zárta közleményét a frakcióvezető.

Egyébként Mirkóczki Ádám polgármester azt mondta a sajtótájékoztatón, hogy ha Oroján Sándor cáfolja az általa elmondottakat, akkor Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének vármegyei elnökénél érdeklődjünk az állítások valóságtartalmáról. Kérdéseinket feltettük Micski Mariannának arról, hogy tudomása szerint Oroján Sándor vállalkozókat zsarol-e. Amint az elnök válaszol, beszámoltunk róla.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában