Lesz-e itt béke?

2023.03.14. 15:07

Vállalkozókat zsarol az egyik önkormányzati frakcióvezető az egri polgármester szerint

Mirkóczki Ádám, Oroján Sándor és az egri ingatlanadó története.

Sz. M. L.

Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere (Archív fotó)

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Több megkeresést kaptam egri vállalkozóktól, hogy Oroján Sándor (Fidesz-KDNP frakcióvezető) azzal kereste őket, hogy péntekre a Kepes Intézetbe szervez egy sajtótájékoztatót, ahol kész bejelenteni, csökkenti a tavaly elfogadott adóemelést, de elvárja, hogy ezen a sajtótájékoztatón jelen legyenek a vállalkozók biodíszletként. Egyfajta kegyet gyakorol, miközben saját maga okozta a károkat kell mérsékelni – mondta Mirkóczki Ádám polgármester sajtótájékoztatón kedden.

– Úgy fogalmaznék, ez közvetett zsarolás, a védelmi pénz szedés klasszikus eszköze, politikai eszközökkel. Olyan mint mikor egy bűnöző bemegy egy étterembe, és pénzt kér, hogy ne verje vagy veresse szét az üzletet. Szeretném emlékeztetni a képviselőket, hogy a képviselőség szolgálat. Szeretném megnyugtatni az egri vállalkozókat, hogy nem kell hajbókolni  Oroján Sándornak, hiszen nem ő vezeti a várost. Mi lesz a következő? Mit kér egy legközelebb mondjuk egy előterjesztésért? Pénzt, kanapét, nyaralást? Azt javaslom annak, aki nem akar ilyen helyzetbe kerülni, az Oroján Sándort jó messzire kerülje el. Ez nem a feudalizmus, hanem 2023 – mondta a polgármester.
Elmondta, javaslatot tesz az ingatlanadó a teljes visszaállítására, de ha ezt nem támogatja a képviselő-testület, akkor lehetőségük lesz 20 vagy 30 százalékos emelés közül dönteni, mindezt is a tavalyi adómértékhez képest viszonyítva.

– Én is hallottam már vállalkozóktól, hogy Oroján Sándor szeret bemenni helyekre, ott érdekesen fogalmazni és számokat írni papírokra, egzisztenciálisan zsarol embereket. A többi képviselőtől kérdezem, hogy jól van-e ez így? Lehet minket bírálni és egy harmadik pólust létrehozni, de hogy tudnak Oroján Sándor mellé állni? Nyilatkozzanak meg, hogy rendben van-e ez a fajta viselkedés, és ha nem, akkor álljanak ellen! – mondta Minczér Gábor alpolgármester a sajtótájékoztatón. 

Oroján Sándor reagált Mirkóczki Ádám keddi sajtótájékoztatójára. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában