Munkálatok

2023.03.06. 19:58

Petőfibánya: miért nem áll meg a busz a buszmegállóban?

A helyiek szeretnék, ha az autóbuszok utasai a játszótér melletti megállóban is fel- és leszállhatnának, ám a sofőrök egy része nem hajlandó megállni .

T. O.

A Deák Ferenc utcában elkezdődött a parkoló építése

Forrás: Beküldött fotó

 A dombokra épült egykori bányásztelepülés, Petőfibánya a gyalogosközlekedés szempontjából nem mondható előnyösnek. A több mint háromezer lakos idősebbik hányada számára – éppen a földrajzi sajátosságok okán – pár száz méter megtétele is nehézséget jelent. Érvényes ez a buszállomás megközelítésére is, mivel a létesítmény a község egyik legalacsonyabb pontján található, így aki feljebb lakik, több száz méteres lépcsőzésre kényszerül.

A helyiek azzal keresték meg Juhász Péter polgármestert, hogy jó lenne, ha a Rózsaszentmárton felől érkező autóbuszok utasai a főút mentén, a nagy játszótér mellett kialakított megállóban is fel- és leszállhatnának, ám a sofőrök egy része nem hajlandó megállni az utasok kifejezett kérésére sem.

Juhász Péter többször megkereste a Volánbusz Zrt.-t, ismertetve az állampolgárok óhaját. Mint fogalmazott, az emberek nem értik, miért nincs lehetőség a tömegközlekedési eszközök megállására, ha egyszer megépült az elvárásoknak megfelelő buszmegálló. Azzal a kéréssel fordult az illetékesekhez, hogy nyilvánítsák állandó megállóhellyé az objektumot, s illesszék a hivatalos menetrendbe. Amennyiben pedig ennek akadályai lennének, ezek indokairól tájékoztassák az önkormányzatot.

A polgármester levelére nemrég megérkezett a válasz, amely szerint vizsgálják a lehetőséget, de ennek eredményéig kérik, hogy a lakosság használja a régi buszmegállót. Juhász Péter reményei szerint már tavasszal megoldódhat a probléma. 

Ugyancsak a településről származó hír, hogy elkezdődött a Deák Ferenc utcai parkoló építése. Első ütemben a szegőkő részére alapot ásnak, majd még a héten megtörténik ennek betonozása is. A szeméttároló helyeket áthelyezik a szemben lévő oldalra, majd a második ütemben szakaszonként tükör kiszedése, zúzott kővel való feltöltése és tömörítése következik. Juhász Péter polgármester az arra közlekedők türelmét kéri a munkálatok idejére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában