Életmód

2023.03.07. 10:46

Szülőknek szerveznek fórumot Sirokban a parádi egészségvédők

Mit tehetsz, ha e-cigizésen kapod a gyereked?

B. K.

Két fontos témáról szerveznek szülői életmód fórumot az Országh Kristóf Általános Iskolában március 8-án, szerdán délután a parádfürdői Egészségfejlesztési Iroda (EFI) szervezésében. Fél négytől az elektromos cigaretta veszélyeire hívják fel a figyelmet.  Eloszlatnak néhány tévhitet, választ adnak azokra a kérdésekre, mit tehetünk megelőzésképpen, illetve mi a teendő, ha rajtakapjuk a gyermeket  az e-cigi hszanálatán. 

A következő téma az okoseszközök használatáról, illetve a gyermekekre gyakorolt hatásáról szól. Megvitatják, hasznos, vagy ártalmas ezen eszközök egyre gyakoribb alkalmazása. Beszélnek arról is, hogy a családi kapcsolatokra miként hatnak az okostelefonok, s hogy mire valók a videójátékok, hogyan lehet az ezektől való függőséget megelőzni. Ez utóbbi témába délután négy órától kapcsolódhatnak be az érdeklődők. 

Az előadók arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy a családi minták láthatatlanul irányítják a sorsunkat, így nagyon nem mindegy, hogy otthon mit lát, tapasztal a gyermek.  

Kiemelt képünk illusztráció, forrás Shutterstock.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában